Хочеш впливати на долю міста — тебе чекає школа кадрового резерву

Невідомо скільки ще «гуль» належить набити українцям на політичному чолі країни, аби наш політикум нарешті став таким, як у розвинених країнах, де політики дбають про обов’язки, покладені на них, а не про власні кишенькові амбіції. Бо через 24 роки незалежності України, після пережитих революцій і під час нинішньої війни на Сході, люди, м’яко кажучи, продовжують бути незадоволеними владою.
Тим часом у Новограді стартував набір до місцевої школи кадрового резерву. Практика хоч і не нова (у попередні роки школа вже мала декілька випусків слухачів), втім, сьогодні ця ідея набуває кардинально нового сенсу. Адже усі, хто прагне бути корисним, — мають шанс отримати відповідні знання і досвід.
Як розповів «Звягелю» начальник відділу кадрів міської ради Володимир Правило, навчання у школі розраховане на два роки. Слухачі матимуть змогу відвідувати лекції колишніх міських голів, начальників відділів та управлінь, бувати на засіданнях виконкому та сесіях міської ради. Передбачена програма навчання, відповідно до якої слухачі перейматимуть досвід керівників міської ради та органів виконавчої влади, знайомитимуться із законодавством щодо роботи органів самоврядування, аналітичними показниками соціально-економічного розвитку міста, планами розвитку громади тощо.
Ще на початку каденції міський голова Володимир Загривий наголошував на необхідності формування кадрового резерву, як однієї із запорук успішної роботи будь-якої влади. Тож цю ідею міська влада продовжує реалізовувати, а слухачі школи матимуть переваги серед претендентів під час конкурсів на заміщення вакантних посад. Якщо ж в Україні «на повну» запрацює обіцяна люстрація, то на фахівців для роботи у владних структурах з’явиться значно більший попит, аніж у попередні роки.
Подати заяву на вступ до школи кадрового резерву має змогу кожен бажаючий. Для цього до 15 березня необхідно написати заяву й надати власне резюме. За консультаціями звертайтеся у відділ кадрів міської ради за адресою: вул.Шевченка, 16, кабінет №31, або за телефоном: 5-20-52.
Юлія КЛИМЧУК