Хроніка 15/2015

ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПЕРЕДАТИ ДИТСАДОК У КОМУНАЛЬНУ ВЛАСНІСТЬ СІЛЬРАДИ
6 квітня стало відомо, що Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою подано до суду позов про визнання бездіяльності Поліянівської сільської ради та зобов’язання ПП «Поляна» безоплатно передати у комунальну власність приміщення дитячого садка вартістю понад 330 тис. грн.
Встановлено, що сільською радою, а також приватним підприємством, на балансі якого перебуває дитячий садок, у порушення вимог чинного законодавства, не вжито відповідних заходів щодо передачі будівлі у комунальну власність села.
Внаслідок цього терито­ріальна громада позбавлена можливості користуватися та розпоряджатися належним їй майном. Наразі позов перебуває на розгляді у суді.
RuporZT

ВКРАВ БАНКІВСЬКУ КАРТКУ ТА ЗНЯВ З НЕЇ 8 ТИС. ГРН
У Житомирі правоохоронці викрили чоловіка, який викрав банківську картку у місцевого жителя та зняв із неї 8 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.
Дільничні інспектори міліції встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 29-річний місцевий житель, який у скоєному зізнався. У рамках досудового розслідування триває встановлення всіх обставин події.
Житомир.info

ЖИТОМИРЯНИН ІЗ ПАЛАЮЧОЇ ОСЕЛІ ВИТЯГНУВ ТРЬОХ СУСІДІВ
6 квітня, о 02:40, на пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Андрушівка надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яному житловому будинку, що у селі Любимівка.
До служби порятунку «101» зателефонував сусід. Побачивши полум’я, він одразу ж побіг до палаючої оселі. Вибивши двері та потрапивши всередину оселі, чоловік вивів на свіже повітря власницю житла, її сина та співмешканця, які на момент займання спали.
По прибуттю на місце виклику чергового відділення вогнеборців було встановлено, що вогнем охоплено частину даху. Завдяки злагодженим діям рятувальників, пожежу локалізовано о 04:30 та остаточно ліквідовано о 06:00, не давши вогню розповсюдитись по всій площі житла. Проте полум’я встигло знищити перекриття. Наразі всі обставини пожежі встановлюються фахівцями.
МОБІЛЬНИК ВИХОПИЛИ ПРОСТО НА ВУЛИЦІ
Увечері 3 квітня до Берди­чівського міськвідділу міліції звернулася 17-річна жителька міста, яка повідомила, що її пограбувала невідома особа.
На місці події заявниця розповіла працівникам міліції, що йшла по одній із вулиць міста, коли з її рук вихопили мобільний телефон.
Оперативники встановили, що до пограбування причетна 23-річна місцева жителька, яка у скоєному зізналася. Жінці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
ЗАКОРТІЛО КРОЛЯТИНИ
До Овруцького РВ УМВС звернулася 52-річна мешканка с. Хлупяни із заявою про крадіжку. Заявниця розповіла, що вночі з кліток, які перебували на її подвір’ї, було викрадено три кролики.
Дільничні інспектори міліції затримали 50-річну жительку району, яка в скоєному зізналася, викрадених кролів у неї вилучили.
Зараз триває з’ясування всіх обставин. Згідно із ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу Украї­ни, за таємне викрадення майна визначено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.
expreszt.com.ua