Зухвалий розбійний напад на особу похилого віку

У квітні 2015 року в чергову частину Новоград-Волинського МВ УМВС звернулась жителька одного з сіл Новоград-Волинського району із заявою про те, що невідомі чоловіки проникли в її будинок, звідки відкрито викрали належне їй майно та гроші.
Виїздом на місце пригоди слідчо-оперативною групою було встановлено, що дійсно в нічний час, коли громадянка С. відпочивала у своєму будинку, дві невідомі особи чоловічої статі, віком 25-35 років, шляхом розбиття вікна проникли в будинок, де із погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я громадянки С., а саме, погрожуючи ножем, приставляючи лезо ножа до шиї, та, завдаючи численні удари кулаками по руках та обличчю потерпілої, умисно відкрито заволоділи її майном та грішми в сумі понад 10000 грн., після чого з викраденим залишили місце скоєння злочину, чим заподіяли потерпілій матеріальну шкоду та тілесні ушкодження у вигляді синців та побоїв на обличчі та руках.
Завдяки своєчасно проведеним оперативно розшуковим заходам, співробітниками Новоград-Волинського МВ УМВС по гарячих слідах встановлені та затримані особи, які вчинили даний розбійний напад. Ними виявились раніше судимі мешканці Новоград-Волинського та одного з сусідніх районів.
Злочинцям повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
На даний час кримінальне провадження відносно даних злочинців скеровано до суду, зловмисників буде покарано, за вчинення даного розбою їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.
В.ХОТЬКО, старший прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури