Олександр Гонгальський успішно виступив на кубку України

Це був дивовижний турнір. Команда Житомирської області у неповному складі (без жіночої дошки) зайняла четверте командне місце на кубку України з шашок-64, що проходив у Івано-Франківську. Участь у змаганнях брали представники з 11 областей, серед яких Житомирщину представляли Олександр Гонгальський та Володимир Осадчук.
Ще з першого туру стало зрозуміло, що за перші місця буде неабияка боротьба. Адже, крім призових місць, тут проводився відбір на фінал чемпіонату України.
Загалом на турнір прибули 8 майстрів спорту, 9 — кандидатів і 3 — першорозрядники. Олександр до останнього зберігав шанси на призове місце в класичних шашках, але в заключному турі потрібно було виграти у чемпіона Європи Богдана Панченкова із Запоріжжя. Проте партія закінчилася внічию. У підсумку О.Гонгальський поділив 5-6 місця і став першим запасним на фінал, а Осадчук посів 7 місце.
Натомість Олександру посміх­нулася удача у блискавичних шашках. Особливість змагань полягає в тому, що партія три­ває 3 хвилини, а на кожен хід відводиться 3 секунди. О.Гонгальський, зібравшись, вирішив боротися і почав, партію за партією, наближатися до перемоги. Йому потрібно було провести аж 16 партій. Після шостої він піднявся до лідерів, програвши лише чемпіону кубка України Феліксу Шепелю. Нарешті, вигравши в останньому турі, Олександр поділив 2-3 місце із майстром спорту з Києва, членом збірної України О.Коліним.
Олександр переконаний, що через рік-два команда Житомирської області займатиме призові місця, оскільки його дружина Тетяна теж почала вчитися грати в шашки, і він вірить, що це буде підсилення для обласної збірної.
Окремо варто згадати про підготовку до організації поїздки на ці змагання. Дізнавшись про чемпіонат за декілька днів до його початку, Олександр та його група підтримки — дружина, мати, брат і перший тренер В.В.Ішков — не мали ані білетів, ані достатньо коштів. Тож шашкіст дуже вдячний за фінансову підтримку Олексію Куликовському, Людмилі Гонгальській, директору та заступнику директора Житомирського регіонального центру «Інваспорт» Ю.О.Панасюку та П.В.Шевчуку. Особлива подяка колективу ЖОО політичної партії «Народний фронт», адже вони дуже швидко відреагували на звернення Олександра і значною мірою допомогли йому потрапити на ці змагання.
Власна інформація