Відповідь на статтю «Відкритий лист батьків ДНЗ №5», надруковану в газеті «Звягель» №24 (180) від 12.06.2015 року

Дошкільний навчальний заклад №6 повідомляє, що факти, викладені у статті, не відповідають дійсності.
Основною метою призупинення функціонування ДНЗ у місті є раціональний розподіл і використання бюджетних коштів при значному скороченні відвідувань дітьми дошкільних навчальних закладів у літній період, проведення капітальних ремонтних робіт (рішення виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради від 25.05.2015 р. №112).
Із 2 червня 2015 року на тимчасове перебування прийнято 17 дітей працюючих батьків з інших дошкільних навчальних закладів, зокрема, 15 дітей — з ДНЗ №5, 1 — з ДНЗ №1, 1 — з ДНЗ №9. Функціонували всі 10 груп. Середнє щоденне відвідування в період з 1 по 15 червня ясельної групи — 16 дітей, дошкільних — по 13 дітей. Лише з 15 червня закрито одну старшу групу, у зв’язку з вибуттям вихованців, внаслідок переходу в школу. Із двох груп 15.06.2015 р. прийшло всього 13 дітей.
Більшість часу, окрім прийому їжі і денного сну, діти перебувають на свіжому повітрі з вихователями. Генеральне прибирання групових приміщень проведено в останній тиждень травня 2015 р. У червні, у зв’язку зі сприятливими погодними умовами, виносилися поетапно на вулицю, пересушувалися і вибивалися дитячі матраци, ковдри, подушки, килими при активній участі помічників вихователів, батьків, пралися та розвішувалися тюлі в окремих групах. Фарбування панелей, підлоги, меблів планується в липні та частково, по п’ятницях, після вечері, та виводу з приміщень всіх дітей на вулицю.
У липні передбачається і капітальний ремонт двох дитячих санвузлів на віднайдені гроші міською владою.
Належний санітарний стан приміщень забезпечується згідно з санітарними правилами.
З.МЕДВЕДЧУК, завідуюча ДНЗ №6