Медичним працівникам — багато радісних моментів і слухняних пацієнтів!

Медичним працівникам — багато радісних моментів і слухняних пацієнтів!

21 червня в Україні відзначають День медичного працівника — свято усіх, хто пов’язав своє життя із медициною. Шлях — непростий, устелений проблемами, людським болем, хворобами, а разом із тим — вдячністю людей за врятовані життя і здоров’я, добрими словами за чуйне серце, підтримку і поради. У медицині ніколи не було легко працювати, тож у цій професії мають найвищу цінність сильні духом професіонали. Вони щодня працюють для людей, не шкодуючи сил і часу, вони — порятунок не лише для хворих, а й для кволої від проблем та корупції української медицини.
Лікарняні черги завжди були каталізатором громадської думки: про когось із фахівців пацієнти говорять добрі слова, а про когось розповідають речі, які свідчать, що із вибором медичної професії людина істотно помилилась. Пригадую, як у одній із черг, ніхто не бажав йти до лікаря, котрий був на прийомі, — усі чекали іншого спеціаліста, хоч прийом до нього розпочинався значно пізніше. Бо той, хто сидів у цей час у порожньому кабінеті, не був уважним, людяним і чуйним. Відданість роботі, виявляється, є найкращим рецептом професіоналізму. Це і є оте важливе, що цінується у фахівцях, котрі працюють із людьми, а особливо — котрі зцілюють тіла, нерідко — душі, вселяючи впевненість у хвору людину. Як казав Вольтер: «Люди, котрі зайняті поверненням здоров’я іншим людям, виявляючи при цьому дивне єднання майстерності і людяності, стоять вище усіх великих на цій землі».
Тож вітаємо вас, шановні медичні працівники! Бажаємо вашій галузі нарешті ефективних реформ, гідних зарплат, сучасних умов праці, успіхів в улюбленій роботі, вдячних пацієнтів!
Юлія КЛИМЧУК
фото Сергія ЩУРУКА