Хроніка 27/2015

ЧИ БУВ ПІДПАЛ?
Днями до редакції «Звягеля» звернулися жителі будинку по вулиці Космічній, 35 (район ремзаводу), чиє рухоме й нерухоме майно постраждало від пожежі, що сталася близько 2 години ночі, 20 червня. Згорів мікроавтобус «Рено-трафік», гараж (включно з речами, що там зберігалися), сарай, паркан. Вогонь, допоки його приборкали, встиг навіть зачепити будинок.
Марія П., жителька вищевказаного будинку, разом із її чоловіком, як вони розповіли у редакції, мають підстави стверджувати, що пожежа виникла внаслідок підпалу. Своїми підозрами з цього приводу вони поділилися у прокуратурі, міліції, пожежній частині. Їх запевнили, що ведеться слідство, і саме воно дасть відповіді на ці питання.
Водночас люди, котрим вогонь завдав величезних матеріальних збитків (на щастя, минулося без постраждалих), сподіваються, що інформація в газеті допоможе знайти очевидців події, чиї свідчення пришвидшать розслідування цієї справи.
Власна інформація

ПОПАВСЯ ЧЕРГОВИЙ ВЕЛОКРАДІЙ
25 червня до міського відділу міліції звернувся 31-річний житель райцентру із заявою про викрадення його велосипеда вартістю 2,5 тис. гривень.
Дільничні інспектори міліції виявили, що крадіжку вчинив 44-річний житель Новограда-Волинського. Він зізнався у скоєному. Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафних санкцій, громадських або виправних робіт, арешту або позбавлення волі.
РОЗШУКУЮТЬ ВБИВЦЮ 16-РІЧНОЇ ДІВЧИНИ
Уночі 26 червня до Житомирського РВ УМВС надійшло повідомлення про зникнення 16-річної житомирянки. Тіло дівчини знайшли вранці під час обстеження території водойми, де вона відпочивала. Триває з’ясування всіх обставин та встановлення особи вбивці.
Близько 2 години до міліції звернулася 35-річна житомирянка із заявою про те, що 25 червня, о 15 год., пішла з дому її донька, 1999 р.н., учениця 10 класу, і до цього часу не повернулася. Дівчинка мала намір із подругою покупатися на Соколовському кар’єрі.
Правоохоронці розпочали обстеження прилеглої до кар’єру території із застосуванням розшукового собаки. Близько 4 години ранку, 26 червня, в лісосмузі, неподалік водойми, було виявлено тіло дівчини із ознаками насильницької смерті.
Наразі розпочато кри­міналь­не провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство).
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

«ЗАМІНУВАВ» ФІЛАРМОНІЮ
28 червня, о 5:45, до Житомирського МВ на спецлінію «102» зателефонував невідомий та сказав, що за 15 хвилин станеться вибух у приміщенні обласної філармонії.
У ході обстеження при­міщення закладу та прилеглої території жодних вибухових пристроїв не виявлено.
Особу «жартівника», який зробив неправдивий дзвінок і повідомив про можливий вибух, встановлено. Ним виявився 43-річний житель обласного центру, який перебував у нетверезому стані. За такий жарт йому загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.
ОБІКРАЛИ ЮВЕЛІРНУ КРАМНИЦЮ
Уночі 25 червня у Радомишлі невідомі проникли до торговельного центру, звідки за 2,5 хв. винесли з ювелірного кіоску сейф із золотими та срібними виробами вартістю понад 200 тисяч гривень. Міліція з’ясовує обставини та особи злодіїв.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області