Міська рада просить у держави кошти на продовження будівництва хірургічного корпусу

Виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради звернувся з офіційними листами до віце-прем’єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та народного депутата України Володимира Литвина з проханням посприяти у виділенні коштів з ДФРР для продовження робіт на об’єкті «Будівництво хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання на вул.Медведєва, 13, у м.Новоград-Волинський, Житомирської області».
Даний проект Новоград-Волинською міською радою направлено на конкурсний відбір у Департамент містобудування, архітектури та будівництва Житомирської ОДА, згідно з Постановою КМУ від 18.03.2015 року №195 «Питання використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку».
«У зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я, планується створення госпітального округу з центром у місті Новограді-Волинському та відкриттям лікарні інтенсивного лікування на базі Новоград-Волинського міськрайТМО. Даний округ обслуговуватиме 180 тисяч населення та надаватиме спеціалізовану медичну допомогу жителям Новоград-Волинського, Ємільчинського та Баранівського районів.
У Новоград-Волинському міськрайТМО розгорнуто 375 стаціонарних ліжок, які обслуговують жителів Новоград-Волинського міста та району, тому продовження будівництва вкрай необхідне, оскільки проведення реформи потребує збільшення площі для розміщення 510 стаціонарних ліжок.
Розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації була затверджена регіональна комісія з оцінки і проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних Програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Даний проект був відібраний створеною комісією, як пріоритетний, і надісланий для оцінки відповідності вимогам законодавства до Мінрегіону», — про це йдеться у листах-зверненнях.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради