«Політичний заповіт» для наступників підготував міський голова Володимир Загривий та його команда

Закінчується каденція міського голови Володимира Загривого. Про здобутки, прорахунки і плани — у наступному інтерв’ю.
— Володимире Івановичу, наближається виборча кампанія. Які ваші наміри у зв’язку з цим?
— Звичайно ж, — домогтися нормально-терпимого життєзабезпечення міської громади. У країні все змінюється, хай повільно, але йдуть непрості реформи. І тут лише конкретні дії, прагматичні заходи дадуть результат. Наше місто — не краще, але й не гірше за інші. За 5 останніх років зроблено удвічі більше, ніж за 20 попередніх, досягнуто багато конкретних позитивів: новий завод «Жако», дороги, перехідний міст, стабільна промисловість, розпочато будівництво трьох б/п будинків, буде відроджено виробництво пива на невеликій броварні. Це треба продовжувати.
Мені та діючим депутатам небайдуже, як буде надалі. Зупинка, загальмування поступу, не дай Боже, застій — не влаштує нікого. Не для того ми задавали нормальний темп — навіть при загальнодержавному падінні в усіх галузях, Новоград-Волинський залишається з позитивною динамікою у промисловості, будівництві, утриманні і розвитку житлово-комунальних підприємств, розгалуженої мережі бюджетних закладів.
Це не просто так звідкись узялося, а завдяки земляку Володмиру Михайловичу Литвину і нашим старанням. І цього ніхто не зможе заперечити, бо це — правда!
— Будете зі сторони спостерігати за передвиборною кампанією та своїми наступниками, чи брати активну участь у цих процесах?
— Будемо не лише говорити своє слово, але й брати активну участь. Без нашої практичної допомоги та сприяння, перехідного періоду, а то й зупинки, не оминути, — ніхто гарантувати цього не може. Звичайно, якщо новообрані наші колеги будуть потребувати цього! Бо іноді людський фактор, характер, на жаль, — відкидають усе.
Але це буде потім, а наразі, несучи відповідальність за долю міської громади, як головна посадова особа місцевого самоврядування, закликаю усі конструктивні, патріотичні, віддані Україні і міській громаді громадсько-політичні організації, об’єднання, активістів визначитися зі своїми можливостями, долучитися до участі у виборах.
— Маєте якісь поради для тих, хто балотуватиметься на місцевих виборах?
— Нагадую усім, хто вболіває за місто, з ким ми протягом останніх років спілкувалися, у тому числі, — на високих нотах, а з ким — спокійно та зацікавлено, про міські проблеми, про те, що обов’язково маєте висуватися, переконувати виборців, обиратися. Чи то міським головою, чи депутатом міської ради, а при довірі, обранні — показати зразки виконання обіцянок, реалізації наказів людей та продемонструвати самовіддану працю на благо міської громади. Це, з мого боку, щиро, абсолютно відповідально, без будь-якого сарказму чи злорадства. Хто, якщо не ми, шановні патріоти?
Раджу, йдучи до виборців, перш за все (уже не раз говорив), розповідати, хто ви, звідки, ким працювали, що зробили і зробите, звідки кошти візьмете і яку відповідальність понесете у випадку невдачі? Окрім того, яку Україну ви бачите і будете будувати, як формуватимете відносини з державою та її інституціями у центрі та на місцях? У тому числі — з місцевим військовим гарнізоном, а це — третина міської громади. А якщо це буде популізм, то знайте, що адекватна відповідь вам буде.
— Як охарактеризуєте здобутки і недоліки діючої команди, міського голови?
— Сьогодні йде напружений процес поточного і перспективного життєзабезпечення міста. Нам прогнозували скептики, що зупиняться комунальні підприємства, що все пропало, але все не так. З наближенням виборів уже так «поливають» брудом, що важко спокійно сприймати. Але ми витерпимо і це. І я, недоброзичливці, не опущуся до вашого рівня у стосунках, висловах, бо це — низість.
Усе буде гаразд, нічого не зникне, все буде й надалі, але у тій частині, яка залежить від міської влади, — голови, депутатів та міськвиконкому. Те, що має забезпечувати держава, — нам не під силу. Наскільки можливо — будемо забезпечувати, допомагати людям. Бо за ці роки ми відновили, відродили те (підприємства, служби), що зникло до нас, створили нові комунальні підприємства, без яких немислимо працювати: медичні амбулаторії у мікрорайонах, Школа мистецтв, дорожньо-ремонтне управління, зі збору і утилізації твердих побутових відходів, утриманню бездоглядних тварин тощо. Оце і є основні складові благополуччя.
Ми вивели зі стану «порохової діжки» водоканалізаційне господарство, зробили зразковим теплове підприємство, витягнули з «глибоких ям» приміщення Палацу культури, колишнього кінотеатру, лікарні, освіти тощо.
(Продовження читайте у наступному номері)
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради