ВИЗНАНІ ФАВОРИТИ ПІДТВЕРДИЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ

ВИЗНАНІ ФАВОРИТИ ПІДТВЕРДИЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ

ВІДБУВСЯ ТРАДИЦІЙНИЙ ТУРНІР ІЗ ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ НА ПРИЗИ ЛИТВИНА
Вільна боротьба — один із провідних видів спорту, що розвиваються на теренах Новограда-Волинського й району. Борці Звягельщини неодноразово підтверджували свій високий професійний рівень на всеукраїнській і міжнародній аренах. Їхні перемоги стали запорукою того, що Новоград-Волинський регулярно наділяють правом проведення престижних змагань із цього виду спорту — чемпіонатів області та всеукраїнських першостей. Окрім них, вже шостий рік поспіль Новоград-Волинщина гостинно зустрічає учасників традиційного турніру з вільної боротьби на призи депутата Верховної Ради України, голови Народної Партії Володимира Литвина.
Цього разу змагання пройшли на базі Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму, із 28 по 30 листопада. На запрошення організаторів відгукнулися спортсмени з Харкова, Києва, Рівного, Донецька. Представницькими командами виступили міста й райцентри Житомирської області. Враховуючи, що одночасно з турніром на призи В.М.Литвина, було вирішено провести етап обласної спартакіади школярів, загальна кількість учасників перевищила дві сотні.
Через зайнятість державними справами Володимир Литвин не зміг особисто привітати спортсменів. Не вийшло прибути на змагання і його брату — командувачу військ ордена Червоного прапора Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенанту Петру Литвину, який також опікується розвитком спорту в Новограді-Волинському й районі. Утім, від його імені перед учасниками змагань виступив начальник фізкультури і спорту Південного оперативного командування, полковник В.О.Новіцький. У вітальних словах, адресованих спортсменам, прозвучало побажання чесної і безкомпромісної боротьби, а також перемог як на цьому турнірі, так і в подальшій спортивній кар’єрі.
У церемонії відкриття турніру також взяли участь місцеві й обласні чиновники, голова обласної федерації вільної боротьби Олександр Ткачук, представники Новоград-Волинської міської організації Народної Партії.
Щойно завершилася офіційна частина — за справу взялися спортсмени. Більшість із них вже в перших сутичках показали свій рішучий настрій на перемогу, демонструючи напружену і вмотивовану боротьбу. В окремих двобоях пристрасті вирували не лише на борцівських килимах, а й навколо них. Тренери не шкодували емоцій, підбадьорюючи та вболіваючи за своїх вихованців. У таких випадках нелегко доводилося суддівській колегії, яку очолював головний суддя змагань Сергій Мельник.
Як і очікувалося, найбільш запеклі сутички відбулися у другий змагальний день — 30 листопада, коли на борцівські килими вийшли учасники півфіналів. Адже саме з-поміж них повинні були визначитися цьогорічні переможці й призери. Вкотре свій високий спортивний рівень підтвердили вихованці новоград-волинської школи вільної боротьби Віталій Зінкевич, Максим Богданчук, Світлана Рижикова, Ольга Прохор. Вони стали переможцями турніру у своїх категоріях, за що були нагороджені грамотами, медалями та спеціальними призами від Володимира Литвина, серед яких — спортивні костюми й сумки, інше спортивне обмундирування.
Не підвели тренерів і ті спортсмени, котрі змагалися в рамках обласної спартакіади школярів. У загальному заліку серед юнаків перемогу святкувала збірна Новограда-Волинського, у змаганнях дівчат — збірна Новоград-Волинського району. Перші місця в особистому заліку в юнаків на рахунку — Дениса Сушка, Артема Хмарського, Віктора Багрінцева, Данила Мірошникова, Сергія Пукаса. У дівчат переможницями стали Ольга Прохор, Тетяна Лавренчук, Руслана Ігнатюк, Олександра Тимошенко, Ірина Кучь, Наталія Перепьолкіна. Їхні перемоги — це, насамперед, заслуга місцевих тренерів: Сергія Мельника, Анатолія Ясиневича, Юрія Мірзабекяна, Олександра Гуцана.
Тренерський штаб новоград-волинської і районної команд залишився задоволеним результатами звітних змагань. Адже й особисті і командні перемоги цього разу вийшли як ніколи переконливими, і що особливо приємно — були здобуті в боротьбі із сильними суперниками.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА