За виставу про Тараса Бульбу — диплом обласного фестивалю!

За виставу про Тараса Бульбу — диплом обласного фестивалю!

Театральний колектив «Золотий ключик» гуртка «Ляльковий театр» Новоград-Волинського палацу дітей та молоді (керівник Тетяна Сардак) взяв участь у Другому відкритому фестивалі аматорських та авторських театральних колективів «Світ ляльок», що проходив у Житомирі. У заході також продемонстрували свої таланти театральні колективи з Житомира, Малина, Черняхова.
Учасники фестивалю, учні 5-6 класів ЗОШ №7 — Анастасія Горшкова, Альона Кундельська, Анастасія Осіпчук та Денис Скальський — відповідально поставились до виступу на житомирській сцені, ретельно готувались, постійно проводили репетиції, вчили текст і вправно керували лялькою. Вони показали цікаву виставу «Козацькому роду — нема переводу» — про історію виникнення українського козацтва, зустріч Тараса Бульби та його синів із Писарем. У виставі оспівана велич та краса України, любов до рідної землі, українського народу.
При нагородженні журі відзначило театральний колектив «Золотий ключик» за вдало вибрану тему лялькової вистави, адже в нашій країні велика увага приділяється патріотичному та національному вихованню підростаючого покоління. Також був доречно підібраний музичний супровід. Тож, театральний колектив «Золотий ключик» отримав диплом «Краща вистава театру ляльок» і кубок.
Вихованці гуртка «Ляльковий театр» вдячні ініціатору цієї поїздки — директору Палацу дітей та молоді — Ользі Добровольній, керівнику гуртка ПДМ Олені Маркович, завідуючій методичним відділом Олені Костюк, директору ЗОШ №7 Віктору Овдіюку за допомогу в підготовці вистави та організації поїздки; Благодійному фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» — за допомогу в придбанні нових ляльок для цього виступу.
Т.САРДАК, керівник гуртка «Ляльковий театр» Палацу дітей та молоді