Коротко...

Коротко...

НАШІ АРТИСТИ — НА ПЕРШОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ!
5 листопада ансамбль народної пісні «Цвіте терен» Школи мистецтв із Новограда-Волинського, під керівництвом Віри Матвійчук, взяв участь у популярній телевізійній програмі «Фольк-мьюзік» на «Першому національному», — про це йдеться на офіційному сайті міської ради. Музичний колектив представив блок малоспіваних веснянок у сучасних ритмах барабану.
Виступи дітей-виконавців, професійним наставником яких є Заслужений працівник культури України Віра Матвійчук, завжди проходять на високому рівні на усіх сценах, засвідчують вокальну майстерність та національну самобутність народного репертуару. До речі, ведуча програми «Фольк-мьюзік», народна артистка Оксана Пекун у липні цього року вона очолювала журі на Всеукраїнському конкурсі автентичного співу «Животоки» під час «Лесиних джерел».
У ЖИТОМИРІ ПРО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ РОЗПОВІВ ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ
8 листопада відбулося засідання «круглого столу» «Децентралізація — історія національного успіху». У ньому взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз та перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. Також був запрошений міський голова Новограда-Волинського Віктор Весельський.
«Основною метою децентралізації влади є побудова належної системи самоврядування. Це поверне повноваження на місця, дозволить громаді зрозуміти, що від неї багато чого залежить», — зазначив Володимир Гройсман. За його словами, важливо, щоб ті ресурси, які має громада, вона могла направити саме туди, куди потрібно у першу чергу: дитячі садочки, дороги, школи, медицину тощо.
Голова ОДА Сергій Машковський наголосив: «Для місцевої влади реформа децентралізації є однією з найважливіших, оскільки покликана створити спроможні громади, які зможуть забезпечити надання якісних послуг на місцях, що відповідатимуть європейським стандартам. Необхідність цієї реформи можна показати на одному прикладі. Сьогодні в області з 631-ї територіальної громади у 303-ох (що становить майже 50% загальної чисельності), надходжень до бюджетів у 2015-му році не вистачає навіть на утримання апаратів управлінь органів місцевого самоврядування. Процес децентралізації влади є досить непростим для нашого суспільства, проте робота в області триває».
Геннадій Зубко зазначив, що ця зустріч допомогла зрозуміти, що потрібно Уряду змінити, виправити і додати до законодавства, щоб зробити рух децентралізації швидшим та простішим.
КВАРТИРА ДЛЯ УЧАСНИКА АТО
Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський вручив ордер та ключі від 3-кімнатної квартири на вул.Шевченка учаснику АТО, інваліду 2 групи, Сергію Гордійчуку. «Держава — у величезному боргу перед Вами, Сергію. Саме Ви не словом, а ділом захищали Батьківщину, її незалежність, волю, суверенітет і територіальну цілісність. Забезпеченість житлом учасників АТО є символом ставлення держави до наших героїв-воїнів», — зазначив керівник області. Загальна площа квартири — 54,6 кв. м, житлова площа — 35,7 кв. м, вартість — 680000 грн. Сергій Гордійчук перебував на квартирному обліку Колодянської сільської ради Новоград-Волинського району разом із дружиною, сином та донькою.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК