Із десяти медалей збірної області — п’ять у звягельчан!

Із десяти медалей збірної області — п’ять у звягельчан!

Збірна Житомирської області з карате, завдячуючи успішним виступам новоград-волинців, посіла четверте місце на чемпіонаті України з карате, що проходив 21 листопада в Іллічівську. Здобувши два перших, чотири других і чотири третіх місця в індивідуальному заліку, Житомирщина показала свій кращий результат, пропустивши вперед тільки збірні Одеської, Львівської і Київської областей, які на сьогодні є визнаними лідерами українського карате.
Чемпіонкою України стала Люба Андрєєва, віце-чемпіоном — Владислав Гаврилюк. Бронзові нагороди вибороли Аліна Карпишина, Владислав Загородній та Олексій Тростенюк.
«Всі наші переможці та призери чемпіонату України стали кандидатами до складу молодіжної збірної України. А для того, щоб стати першим номером збірної у своїй категорії, потрібно пройти відбір на міжнародному турнірі, що відбудеться у грудні у Словенії. Кращі спортсмени, які пройдуть відбір, у складі збірної України вирушать у лютому наступного року на чемпіонат Європи у Лімасол (Кіпр). Що ж до звітного турніру, то ми висловлюємо подяку за організацію поїздки міській та районній дитячо-юнацьким спортивним школам», — розповів «Звягелю» про найближчі завдання і перспективи місцевих каратистів тренер клубу «Січ» Вадим Рибачок.
Він також відзначив виступи Миколи Іванова та Романа Берегового, які посіли п’яті місця на чемпіонаті, хоча претендували на бронзу, але не втримали перемоги, ведучи в рахунках. Крім них, Олександр Заєць мінімально програв іменитому супернику з Одеси, а Антон Сергійчук і Юрій Мосійчук виступали у найбільш чисельній категорії чемпіонату (32 чоловіки), тож, їм було надзвичайно складно просуватися турнірною сіткою. У їхньому активі — по одній перемозі.
Варто додати, що цей турнір став рекордним за кількістю учасників національних чемпіонатів. Його відвідали 460 спортсменів із 12 регіонів України. Також цей чемпіонат відзначився високими рівнями організації та конкуренції в категоріях.
28 листопада на спортивній базі колегіуму відбудеться чемпіонат міста Новограда-Волинського з карате серед дітей. Початок — о 10 годині.
Олег БРЮХАНОВ