Рятувальники витягнули лебедя із замерзлої річки

9 січня, близько 11:00, на річці Ірша, поблизу села Валки Володарськ-Волинського району Житомирської області, місцеві рибалки побачили, що на кризі знаходиться лебідь. Птах самостійно намагався піднятися у повітря, але цього зробити не вдалося. Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.
«Із проханням допомогти рибалки звернулися до рятувальників 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Коли команда Новоборівської місцевої пожежної охорони, у складі 3 чоловік, прибула до місця виклику, то птах дійсно сидів на тонкій кризі десь за 100 метрів від берега і не рухався, лише озирався навколо», — йдеться у повідомленні. Рятувальники дісталися до «потерпілого» та витягли його на берег. Врятованого птаха передано представникам екологічної інспекції. Наразі його життю нічого не загрожує.
Як повідомляв Житомир.info, лебедів, які примерзали до льоду на ставку в с.Почуйки Попільнянського ра-йону Житомирської області, звільнили активісти з Києва. Однак птахи не захотіли полишати водойму і знову повернулись на ставок.
Житомир.info