ДПС затримала водія викраденого у Києві позашляховика

ДПС затримала водія викраденого у Києві позашляховика

Поліцейським, які патрулювали автодорогу «Київ-Чоп» у межах Новоград-Волинського району, видалися підозрілими пошкоджене скло «Лексуса» і нервова поведінка його керманича. Виявилося, що автомобіль зранку розшукують столичні правоохоронці і його справжній власник.


— Ми патрулювали ділянку траси «Київ-Чоп» поблизу м. Новоград-Волинський. Помітили автомобіль «Лексус», який рухався у попутному напрямку: водій керував ним невпевнено. А, випередивши позашляховик, звернули увагу на пошкоджене скло задніх пасажирських дверцят, — розповів заступник командира роти дорожньо-патрульної служби ГУНП в Житомирській області Максим Прохоренко.
Поліцейські подали керманичу підозрілого «Лексуса» сигнал про зупинку. Той припаркував автомобіль на найближчій АЗС. Під час перевірки виявилися розбіжності між номерами агрегатів машини та документальними записами. На запитання правоохоронців про розбите скло, керманич, 37-річний житель Закарпаття, повідомив, що автівку пошкодили невідомі, коли він залишив її ночувати біля одного з готелів. Втім до поліції він звертатися не став. Хоча автомобіль, за його ж словами, він придбав напередодні.
Виявлені розбіжності, нервова поведінка водія і плутаність його пояснень насторожили поліцейських, і в їх супроводі «Лексус» та його керманич прибули на звягельський стаціонарний пост ДПС.
Туди ж приїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції, працівники якої оглянули автомобіль. У його салоні правоохоронці виявили ювелірні золоті вироби, кастет, жіночий верхній одяг, інші речі, приналежність яких водій пояснити не спромігся. Окрім того, у салоні знайшли акти виконаних ремонтних робіт «Лексуса», де фігурувало прізвище власника авто та його контактні дані.
Зателефонувавши за вказаним номером, правоохоронці дізналися, що справжнім власником позашляховика є киянин, який уранці замість своєї машини на звичному місці її паркування виявив лише уламки розбитого скла. Чоловік одразу ж звернувся до місцевої поліції, проте аж ніяк не сподівався, що викрадений автомобіль уже за кілька годин виявлять у сусідньому регіоні.
Знайдену автівку житомирські поліцейські передали справжньому власнику, а затриманого злодія — київським колегам, які й займатимуться подальшим розслідуванням відкритого за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом кримінального провадження.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області