Зі шкільного свята: «Моя мама любить тишу і хоче просто жить!»

Зі шкільного свята: «Моя мама любить тишу і хоче просто жить!»

На моєму робочому столі тепер є букет паперових пролісків. Ніжних, як дитячі рученята, що обіймали мам у день Свята весни. Дарували нам зроблені власноруч святкові вироби, чим викликали захоплення старанністю не лише дітей, а й педагогів. Без креативних та запальних вчителів-ентузіастів такого феєрверку емоцій, звісно, не було б. Вчителі, серед яких більшість — жінки, розуміють цінність дитячої подяки за материнську любов. Тож промінчики натхненного вчительського ентузіазму ми потім побачили у сюрпризах-вітаннях, коли кожна мама на святі відчула, що це 8 Березня — для неї.
Колись ми самі ось так старанно виводили букви на листівках з нагоди маминого свята, а тепер ці листівки — для нас. Думка про те, якими щирими можемо бути, коли ми є дітьми, і як багато можна із цього «зліпити», — змушує усміхнутися. Шкода, що у вирі буднів забуваємо про це, втомлені дорослими проблемами. І дуже добре, що є свята, які змушують нас зупинитися та відчути «той самий момент», від якого захоплює подих.
На столі — паперові проліски, а на стінах у наших мам тепер — портрети, намальовані маленькими художниками. Кумедні, далекі від ідеалів художнього мистецтва, та все ж — найкращі! І нехай комусь улюблений художник забув домалювати руки, чи зачіска не дуже відповідає еталонам краси. Хіба це важливо, коли дитина знає мамин улюблений колір, пам’ятає найкращу сукню у горошок і, як ніхто інший у світі, бажає здійснення саме її мрії?!
«Моя мама любить готувати пельмені, вишиває хрестиком, а у вільний час сидить в «Однокласниках». «Любить прикраси і дорогі авто, улюблене заняття — робота». «Полюбляє тишу і мріє просто жить».«А моя мама хоче схуднути, їсть салат з капусти і ходить на фітнес». «Моя дуже любить довго спати, а улюблений напій — домашнє вино»...
Кажуть, найкраще почуття гумору — у людини, котра вміє посміятися над собою. Прислухайтеся, може й ваша дитина зараз сказала щось цікавеньке, чим можна поділитися з редакцією «Звягеля» і нашими читачами? Тим паче, що зараз у суспільстві дефіцит радісних подій, тому пропонуємо із цим боротися! Надсилайте дитячі «перли» на електронку: klim_nv@ukr.net і читайте їх у нашій новій рубриці «Говорять діти». Усміхнемося?
Юлія КЛИМЧУК