Кого спалили на фортеці і за що військовому подарували машину?

Кого спалили на фортеці і за що військовому подарували машину?

\"КогоЯК ХОЛОДНЕ СВЯТО ВЕСНИ СТАЛО ТЕПЛИМ І ДРУЖНІМ
Не знаєте, як позбутися негараздів у житті? Тоді приходьте на Свято зустрічі весни спалювати у вогні вузлики негараздів, але — наступного року. Бо минулої неділі новоградці вже і весну зустріли, і вузлики спалили. Традиція — досить цікава і гарно прижилася у нас: написати на папері усі лиха і печалі, що турбують, загорнути у вузлик і спалити його у вогні, на якому ще наші пращури здавна спалюють опудало зими — Марену.
\"КогоБачили б ви, як завзято новоградці жбурляли негаразди! У кожному вузлику написали про те спільне, чого найбільше хочуть позбутися, — війна, розбрат, криза. Навіть діти старанно виводили ці слова… Цікаву ідею запропонував Центр науково-технічної творчості для учнівської молоді на чолі з Валентиною Найдюк. Ще й на озеленення закладу колектив збирав кошти під час свята. Вузлики, до речі, писали не лише пересічні городяни, а й представники влади: міський голова Віктор Весельський та його команда.
Опісля такого «психологічного розвантаження» організатори запропонували людям й інші цікавинки у програмі. Козаки із Червоноармійська мірялися силою у двобоях (разом із ними кожен мав змогу покрутити шаблею), нею ж потім охрестили гарячий козацький куліш. Бджолярі з Чернігівщини привезли на пробу у Новоград свою медовуху, а звягельчани, як завжди на свято, «підсобили» з шашликом, солодощами.
\"КогоДля активних сміливців знайшлося заняття цікавіше, аніж смакування шашлику з горілкою (дехто без цього свята взагалі не уявляє) — дістати приз із дерев’яного стовпа. І лише один із учасників свята — військовий на ім’я Ігор, хоч і не без допомоги побратимів, зміг видряпатися нагору. За це отримав жартівливий приз — машину (іграшкову). Автівку, як справжній чоловік, подарував маленькій глядачці. «Отак би усі чоловіки жінкам машини дарували!» — подумали жінки, котрі цей крок, хоч і жартівливий, оцінили.
\"КогоУ останній день Масляної, перед Великим постом, учасники свята смакували млинцями, брали участь у благодійних акціях. Нова громадська організація «Кредо» під час свята весни збирала кошти на «швидку» для наших військових. Жіноча рада ініціювала збір коштів на символ «Янгол-охоронець» біля пам’ятного знаку вшанування жертв Чорнобильської катастрофи. У рамках акції жіноча рада, спільно з міськрайонною спілкою «Чорнобиль» та студентами промислово-економічного технікуму, прибрали територію навколо знаку.
Цього дня було холодно, тому найак­тивніше учасники свята взялися до закликів весни вступити у свої права. Опудало-Марена терпляче чекало свого часу на незапаленому багатті, а коли прийшов його час, — феєрично згоріло. Приємною несподіванкою став той факт, що одразу потому сіре холодне небо поділилося на дві частини, поступившись місцем світлим хмаркам у тандемі з несміливими сонячними променями.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора

\"Кого \"Кого \"Кого \"Кого \"Кого \"Кого