Перед законом рівні всі!

Одним із владних повноважень органів місцевого самоврядування є здійснення контролю за станом благоустрою та утримання території балансоутримувачами і мешканцями міста, які проживають у приватному секторі, в належному стані. Cпівробітники інспекції з контролю за благоустроєм міста щоденно проводять рейди та перевірки.
Мета даних заходів очевидна — зробити місто Новоград-Волинський чистим, привабливим та комфортним для праці й відпочинку. За результатами роботи було виявлено 28 порушень, розглянуто 12 заяв від громадян міста. За виявленими фактами депутатам місцевої ради, приватним підприємцям, громадянам міста було видано 14 приписів на усунення порушень законодавства у сфері благоустрою.
У березні 2016 року відбулося засідання адміністративної комісії Новоград-Волинської міської ради, на якому розглядалися протоколи про порушення чинного законодавства у сфері благоустрою. Основна частина порушень у даний період пов’язана з небажанням приватних підприємців, керівників установ, організацій, підприємств, окремих мешканців, які мешкають у приватному секторі міста, підтримувати належний благоустрій на прилеглих територіях, з умисним пошкодженням дорожної мережі та порушенням правил поводження з побутовими відходами.
Так, за порушення правил благоустрою на території міста (не були укладені угоди на вивіз побутового сміття) 8 громадян, які мешкають у приватному секторі, а саме — по вулиці Волі, Потапова, Водопровідна, Драгоманова (Пархоменко) — притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано на суми від 360 до 1185 грн.
Шановні мешканці міста! Пам’ятайте про відповідальність за порушення правил благоустрою міста!
С.ГОРЧИНСЬКИЙ, старший інспектор інспекції благоустрою міста