Новоград уперше приймав рейтинговий чемпіонат області з гирьового спорту

Новоград уперше приймав рейтинговий чемпіонат області з гирьового спорту

23 квітня у Новограді-Волинському, на спортивній базі економіко-гуманітарного коледжу, відбулися змагання у рамках чемпіонату Житомирської області з гирьового спорту серед юнаків та дівчат (1998 р.н. і молодші). Взяли участь збірні з Житомира, Новограда-Волинського, Попільнянського, Радомишльського, Андрушівського і Новоград-Волинського районів. Загалом — 80 спортсменів.
У результаті напруженої боротьби командну перемогу здобув Новоград-Волинський район, який представляли вихованці ДЮСШ Новоград-Волинської районної ради (22 спортсмени, тренери — Олександр Дідовець і Ліля Прокопчук із Городниці).
Друге командне місце посіли юні гирьовики з Андрушівського району, третє — з міста Житомира. Далі у командному заліку розташувалися Радомишльський район, м.Новоград-Волинський і Попільнянський район.
Команда-переможець в особистому заліку здобула наступні результати. Чемпіонами стали Віталій Колесник із Чижівки, Марина Аношина і Діана Остапчук (обидві — з Городниці).
Віталій у ваговій категорії 63 кг виконав поштовх гир 154 рази, ривок гир — 213 разів (вага гирі — 16 кг). У змаганнях дівчат використовувалися 12-кілограмові гирі. Із таким «спортивним снарядом», приміром, Діана Остапчук виконала вправу ривок 110 разів!
Другі місця посіли Артем Алексейчук, Віктор Сарніцький, Валерія Білявська (Городниця) і Дарія Тожирська (Городниця).
Треті місця — Назар Шулятицький і Надія Клепус (обоє — з Чижівки).
Команда міста Новограда-Волинського виступала не основним складом (лише 7 дівчат), тому їй було важко претендувати на високі підсумкові місця. В особистому заліку до числа призерів потрапили Катерина Чернишук (2 місце) і Тетяна Фіщук (3 місце).
Олег БРЮХАНОВ