СТАРТУВАВ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ

Щороку, напередодні новорічно-різдвяних свят, у Новограді-Волинському відкривається Олімпійський спортивний дитячий фестиваль, що ознаменує початок низки змагань і турнірів з різноманітних видів спорту, що проводяться серед учнів місцевих спортивних шкіл протягом зимових канікул.
Відкриття цьогорічного Олімпійського фестивалю пройшло у Палаці культури, у спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи, 26 грудня. Вихованців спортивних секцій, їхніх тренерів та батьків привітали міський голова Микола Боровець, начальник відділу з питань розвитку фізичної культури і спорту міської ради Володимир Гамма, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також Дід Мороз та Снігуронька.
Міський голова у своєму виступі подякував спортсменам за гідні результати, здобуті впродовж 2008 року. Микола Боровець відзначив, що цьогорічні спортивні досягнення Новограда-Волинського як ніколи вагомі. І в цьому заслуга не лише талановитої молоді, а й їхніх досвідчених тренерів та батьків.
У день відкриття фестивалю прийнято підводити спортивні підсумки року. Тож, не зраджуючи традиції, кращі юні спортсмени були нагороджені грамотами та подарунками.
Спортивні секції із року в рік працюють в умовах обмеженого бюджетного фінансування. На щастя, в місті налічується немало меценатів, які намагаються в міру можливості підтримувати спорт, — фінансують поїздки на змагання, допомагають спортивною формою. Один із них — приватний підприємець Андрій Газаров. Цього разу він подарував дитячо-юнацькій спортивній школі цифровий фотоапарат, аби спортсмени мали можливість фіксувати приємні миттєвості перемог.
Із року в рік під час Олімпійського фестивалю вихованці спортивних секцій проводять показові виступи. Цього разу в епіцентрі уваги опинилися бойові мистецтва. Майстерність продемонстрували каратисти — юні вихованці клубу «Січ» (головний тренер Петро Корнійчук) та бійці клубу кіокушин-карате (головний тренер Олександр Гордієнко).
Олег БРЮХАНОВ