У Новограді стартує «Теніс для всіх»

У Новограді стартує «Теніс для всіх»

Таку акцію оголошує створена у квітні цього року громадська організація «Новоград-Волинська федерація тенісу», керівником якої є сертифікований тренер міжнародної категорії (ITF), член федерації тенісу України Володимир Лещенко.
Зацікавити місцеве населення заняттями великим тенісом, сприяти розвитку пляжного тенісу, тенісу у візках — ось головні завдання, які ставить перед собою молода громадська організація.
Про перші кроки й перші успіхи «Звягелю» розповів голова федерації: «21 травня, вперше у Новограді-Волинському, у Парку культури та відпочинку відбулося урочисте свято тенісу. Міською федерацією з цього виду спорту, за сприяння ГО «Самопоміч», був проведений фестиваль тенісу. Свято минуло цікаво й весело — взяти участь у дійстві забажали чимало дітей і дорослих. Усі учасники фестивалю отримали неабияке задоволення, а в якості додаткової винагороди — сертифікати на безкоштовне тренування з даної дисципліни».
Нещодавно створена федерація розраховує на підтримку міської влади. За словами Володимира Лещенка, міський голова Віктор Весельський дав йому обіцянку, що у парку буде збудовано дитячий корт.
«Коли це здійсниться, то можна буде запрошувати дитячі тенісні клуби з інших міст та проводити змагання. Запровадимо традиційні турніри з великого тенісу», — ділиться планами Володимир Лещенко.
А тим часом федерація набуває досвіду. 1 червня, у рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей, звягельська молодь знову грала в теніс. Бажаючих виявилося настільки багато, що не вистачало ні ракеток, ні м’ячів. Тож, діти грали по черзі майже 5 годин!
Акція «Теніс для всіх», яку започатковує Новоград-Волинська федерація тенісу — це можливість займатися цим видом спорту для всіх бажаючих, віком від 5 років. Заняття проводитимуться за програмою «Експрес-теніс», що розроблена міжнародною тенісною федерацією. Навчання розпочинаються 21 червня. Довідки за тел.: (067) 104-82-12; (093) 887-95-94.
Олег БРЮХАНОВ