Хроніка 29/2016

ЗАГИНУЛА НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ…
Як повідомляють у прес-службі прокуратури Житомирської області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до загибелі пішохода, за ч.2 ст.286 КК України.
Установлено, що у м.Малин у суботу, 9 липня, близько 00 год. 15 хв., водій, перебуваючи у нетверезому стані та керуючи автомобілем марки «Hynday H-1», порушив правила дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохідному переході на двох місцевих жителів — двоюрідних сестер.
Унаслідок дорожньо-транспортної події один пішохід від заподіяних тілесних ушкоджень загинула, а іншу, у вкрай тяжкому стані, госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні.
Із місця події водій втік, залишивши потерпілих у небезпеці, — йдеться в повідомленні.
Відомості про скоєння ДТП того ж дня внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування у якому проводить СУ ГУНП в області.
Вжитими заходами встановлено місцезнаходження водія транспортного засобу, яким скоєно наїзд на пішоходів, затримано його та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.
Дещо згодом на офіційному сайті Національної поліції Житомирської області була розміщена наступна інформація: «За уточненими відомостями, за кермом автомобіля «Hyundai» перебував 33-річний чоловік, житель Малина, який із місця події втік. Під час встановлення всіх обставин поліцейські знайшли чоловіка та доставили до відділення поліції. Його затримано, відповідно до ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину.
Затриманий до листопада 2015 року працював у міліції. Під час першочергового опитування він вказував, що за кермом транспортного засобу у момент ДТП перебувала його дружина. Триває подальше з’ясування всіх обставин події».
Загибла дівчина — випускниця Новоград-Волинського медичного коледжу. Як повідомили «Звягелю» у навчальному закладі, диплом про здобуття освіти вона отримала у липні цього року…
Підготував Олег БРЮХАНОВ

МАТІР, ЯКА НАМАГАЛАСЯ ПОЗБУТИСЯ СВОГО НЕМОВЛЯТИ, ЗАСУДЖЕНО НА 3 РОКИ
Житомирська місцева прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини, за ч.2 ст.115, ст.117 КК України.
Жителька Житомира, матір двох малолітніх дітей, обвинувачена у тому, що, народивши вдома дитя, поклала його до поліетиленового пакету та віднесла на січневий мороз у двір будинку, де залишила немовля біля смітника.
Життя новонародженій дівчинці врятували перехожі, які, почувши дитячий плач зимового вечора, поспішили на допомогу та викликали «швидку» і правоохоронців.
Вироком Корольовського районного суду м.Житомир жінці призначено покарання — позбавлення волі на 3 роки з іспитовим терміном 2 роки.
Наразі врятоване немовля усиновлено. Разом із тим обвинувачена продовжує виховувати та утримувати двох малолітніх дітей, щодо яких не позбавлена батьківських прав у зв’язку із відсутністю підстав.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЗАТРИМАЛИ ЗЛОДІЙКУВАТОГО «РЕНТГЕНОЛОГА»
11 липня до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від 49-річного керівника приватного медичного закладу про крадіжку. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, з’ясували, що зловмисник потрапив усередину, пошкодивши металопластикове вікно, а із лікарського кабінету викрадено рентгенівську лампу вартістю 8 тисяч гривень.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Поліцейські встановили, що до скоєння кримінального правопорушення причетний, раніше судимий, 35-річний місцевий житель. Чоловік у злодіянні зізнався.
Нині триває з’ясування всіх обставин події. Учинення подібних протиправних дій може обернутися для чоловіка ув’язненням, строком від 3 до 6 років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ОБІЦЯЮЧИ ОДРУЖИТИСЯ, ВИДУРИВ У ЖІНКИ 35 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ…
Житомирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, за ч.2 ст.190 КК України.
Під час судового розслідування встановлено, що 30-річний чоловік, зловживаючи довірою громадянки Ізраїлю, перебуваючи у Житомирі, протягом 2013-2014 років неодноразово телефонував і просив позичити гроші, пообіцявши згодом повернути борг та одружитися з нею.
Таким шахрайським способом «жених» заволодів грошовими коштами жінки на суму 35200 доларів США. Вироком Корольовського районного суду м.Житомир чоловіка визнано винним у шахрайстві та призначено покарання — позбавлення волі на 2 роки 6 місяців.
За матеріалами прес-служби прокуратури Житомирської області