Хроніка 34/2016

РИБАЛКА ЗАПЛУТАВСЯ У СІТЯХ І ПОТОНУВ
У селі Сали Черняхівського району потонув рибалка, який не зміг виплутатися з рибальських сітей. Про це «Житомир.info» 15 серпня повідомив головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.
«У суботу, 13 серпня, в селі Сали Черняхівського району, в місцевому ставку потонув рибалка, 1977 року народження. За попередніми даними, чоловік заплутався у сітці для вилову риби. Остаточні причини нещасного випадку встановлюються», — розповів Мінчук.
Із його слів, усього з початку року на воді загинуло 25 жителів Житомирської області.
Житомир.info

НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦІЯ ЗНИЩИЛА ПАРТІЮ НАРКОТИКІВ ВАРТІСТЮ ПОНАД МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ
Канабіс, макова соломка, а також рослини маку й конопель було знищено поліцейськими Житомирщини після розгляду судами відповідних проваджень.
Усі ці наркотичні засоби та сировина були речовими доказами у кримінальних провадженнях, за якими вже прийняті судові рішення. За цінами чорного ринку, їх загальна вартість складає 1 мільйон гривень, однак справжня ціна вимірюється збереженими людськими здоров’ям та життям.
Як повідомив начальник 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олексій Душейко, всі наркотичні засоби, що підлягають знищенню, були вилучені у кримінальних провадженнях упродовж 2014-2015 років у жителів Житомирщини.
Наркотичні засоби та приладдя для їх виготовлення були знищені у присутності спеціально створеної комісії, до складу якої увійшли працівники ГУНП та УСБУ.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ОДНОМУ З МІСЬКИХ СКЛАДІВ ВИЯВИЛИ ВИБУХІВКУ
15 серпня група піротехнічних робіт Управління ДСНС знищила 38 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у м.Новоград-Волинський на території складу чоловіки виявили десятки підозрілих предметів.
Власник складу почав ремонтні роботи. Коли будівельники відкачали воду з вигрібної ями, то побачили на дні невідомі металеві знахідки. Про це вони сповістили співробітників поліції, які й зателефонували рятувальникам. Фахівці ДСНС встановили, що це — військові боєприпаси: 31 різнокаліберний артилерійський снаряд, 120-міліметрова мінометна міна, 4 протитанкові міни та ще 2 боєприпаси часів минулих війн.
УДСНС у Житомирській області

У НОВОГРАДІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ЗЛОДІЙКУВАТИХ «АВТОГОНЩИКІВ»
12 серпня, о 6:30, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 48-річна жителька районного центру із повідомленням про викрадення її «Славути», що знаходилась на подвір’ї приватного будинку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці розпочали розшукові заходи.
Згодом поліцейські виявили викрадений автомобіль у лісосмузі поблизу с.Сусли. Працівники поліції встановили, що кримінальне правопорушення вчинили двоє місцевих жителів — віком 17 та 18 років. Хлопці у скоєному зізнались.
Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
Бажання «покататися» на чужому автомобілі може обернутися для парубків покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ТРАГІЧНА ДТП НА ОБ’ЇЗНІЙ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 11 серпня, о 22:40, на 226-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Гали.
Встановлено, що водій автомобіля «Mercedes Sprinter», 25-річний житель Київської області, рухаючись у напрямку Рівного, здійснив наїзд на пішохода, 24-річну жительку м.Новоград-Волинський, яка перетинала проїжджу частину по пішохідному переходу. Унаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці.
Обставини ДТП з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області