
Як метання козацької довбні і куліш навчають історії краще, аніж пари
- 167
- коментар(і)
- 30-09-2016 01:09

— Такі заходи долучають учнів до джерел icтopiї, культури, сприяють патріотизму, пробуджують національну свідомість, поглиблюють знання про свята і звичаї українців, народні ігри та забави, — розповіла заступник директора училища з навчально-виховної роботи Людмила Отверченко. — Це — наше традиційне свято. Воно виховує прагнення до сміливості, дружби, загартовує фізично i морально, розвиває корисне бажання вести здоровий спосіб життя. А ще учні отримують елементи екологічного виховання, адже і перед, і після заходу усі ретельно прибирають природу навкруги, не залишаючи після себе сміття.

Після змагань вони демонстрували вміння розпалювати вогнище, готувати смачні страви. Кожна група облаштувала свій курінь, а під час захисту учні не просто порадували журі — вразили оригінальністю, фантазією та вправністю у приготуванні страв. Борщ, куліш, юшка, каші, плов, салати, шашлики, смажена картопля з салом — не повний перелік страв, які готували учні на природі! Пісні, танці, спортивні виступи, вірші, гра на гітарі створили атмосферу, що з року в рік допомагає пізнати один одного у неформальній обстановці, зміцнити дружбу у групах.

Перемогу у спортивних змаганнях серед команд хлопців отримала група №17, друге місце — група №1, третє — №4. Серед дівчат перемогу здобула група №14, друге — №6. Групи №6, 10, 19 отримали подяки за краще облаштування свого місця, оригінальність його захисту та якість приготування страв.
За матеріалами з сайту училища
Коментарі відсутні