Хроніка 44/2016

НЕВІДОМІ ЗДІЙСНИЛИ РОЗБІЙНИЙ НАПАД НА ПІДПРИЄМЦЯ З НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
22 жовтня, близько 19 години, по вул.Горького у Новограді-Волинському підприємець перебував за місцем свого проживання. Почувши підозрілі звуки, чоловік вийшов надвір із пристроєм для відстрілу гумовими кулями. Побачивши невідомих у своєму дворі, чоловік встиг здійснити два постріли, але нападників це не зупинило. Чоловіку битою завдали декілька ударів у різні частини тіла.
Побачивши це, дружина господаря зачинила двері домоволодіння, але зловмисники, бажаючи поживитися коштами господаря, розбили склопакети трубою та потрапили до будинку. Після чого, погрожуючи жінці розправою, примусили її віддати пакет із грошима, в якому знаходилися гроші у сумі більш, ніж 200 тисяч гривень.
Чоловік отримав численні тілесні ушкодження та перебуває у лікарні, де йому надається необхідна медична допомога.
Новоград-Волинським відділом поліції розпочате кримінальне провадження за ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).
04141.com.ua

БІЛЯ ГОРОДНИЦІ У ДТП ЗАГИНУЛА МОЛОДА ЖІНКА…
23 жовтня, близько 1:30, на дорозі між смт.Городниця та с.Дубники, недоїжджаючи 600 метрів до селища, трапилася дорожньо-транспортна пригода з летальними наслідками.
Водій автомобіля «AUDI A6» не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль з’їхав із дороги у кювет.
Пасажирка автомобіля, жінка віком 22 роки, від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події. Причини ДТП встановлюються.
04141.com.ua

ЗЛОВМИСНИКИ ОБІКРАЛИ ПРИМІЩЕННЯ БРОНИЦЬКО-ГУТЯНСЬКОЇ СІЛЬРАДИ
21 жовтня працівники Броницькогутянської сільської ради, прийшовши вранці на роботу, виявили, що за час їхньої відсутності невідома особа проникла до адмінприміщення сільської ради та викрала матеріальні цінності.
Серед викраденого майна — талони на паливо, гроші і ноутбук, на якому зберігалася важлива інформація, що стосувалася діяльності ради, бухгалтерські документи та інше. Під загрозою зриву опинилася і виплата зарплати бюджетникам ради.
За даним фактом поліцією розпочате кримінальне провадження.
04141.com.ua

СУДИМИЙ ЗА ВБИВСТВО ГРАБУВАВ У ПАРКУ
У Новограді-Волинському, на території Парку культури і відпочинку, зловмисник, використовуючи велосипед для руху, виривав із рук двох мешканців міста мобільні телефони. Поліцейськими встановлено особу молодика, якого затримано за підозрою у вчиненні грабежів.
Жертвами злочинця стали 22-річна дівчина та молодий чоловік, у яких він відібрав телефони за схожих обставин, коли жертви відволікалися і відкрито використовували свої гаджети. Злочини сталися з інтервалом у 15 хвилин. Обоє потерпілих надали однакові прикмети злочинця.
Через декілька діб правоохоронці встановили особу злочинця — раніше судимого за вбивство та грабіж 31-річного мешканця Новограда-Волинського. За скоєні злочини суд може позбавити його волі на строк від 4 до 6 років.
04141.com.ua

ГРАБІЖНИК З… ІГРАШКОВИМ ПІСТОЛЕТОМ
У Києві поліцейські затримали 37-річного уродженця Житомирської області, який з іграшковим пістолетом нападав на фінансові установи. Про це повідомляє сайт ГУ НП Києва.
«За декілька годин житомирянин скоїв розбійні напади на два пункти швидкого отримання грошей у різних районах столиці. Загалом у його біографії — сім злочинних епізодів. Зловмисника затримали одразу після скоєння злочину, жертвою якого стала 34-річна мешканка Шевченківського району. Скориставшись відсутністю відвідувачів, чоловік зайшов у приміщення на вулиці Щербакова, де, погрожуючи зброєю, змусив віддати гроші з каси», — йдеться на сайті Нацполіції України.
«У ході спільного відпрацювання працівників карного розшуку та районних управлінь поліції вдалося затримати зловмисника. Згодом з’ясувалося, що декілька годин тому він скоїв аналогічний злочин у Деснянському районі Києва. А вже в ході слідства встановлюється його причетність до скоєння інших злочинів, які він вчиняв із іграшковим пістолетом», — розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.
Зараз 37-річний уродженець Житомирської області — затриманий. Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України, яка передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.
Житомир.info

НА ОДЕЩИНІ ВБИЛИ УЧАСНИКА АТО З ЄМІЛЬЧИНСЬКОГО РАЙОНУ
У Білгород-Дністровському парку Одеської області вранці 17 жовтня був виявлений чоловік у непритомному стані з ознаками переохолодження. При ньому були документи учасника АТО. Про це повідомляє сайт Української служби інформації.
«Постраждалого було доставлено у міську лікарню. Як з’ясувалося завдяки документам, гр.Д, десантник із Житомирської області, Ємільчинського району, відпочивав по путівці у курортному селищі Сергіївка, в санаторії «Оризонт». За словами головного лікаря санаторія, путівка відпочивальника була закрита 14 жовтня. Співробітники закладу провели атошника, переконані, що той відправився додому. Втім, уже в ніч проти 17 жовтня десантник без свідомості був виявлений на території парку в районі залізничного вокзалу в Білгороді-Дністровському.
Міські лікарі провели обстеження військового. Комп’ютерна томографія показала серйозну травму черепа. За словами начальника управління охорони здоров’я, транспортувати постраждалого в іншу лікарню було неможливо, він перебував у критичному стані», — йдеться в повідомленні.
Пізніше лікарі зважилися на операцію з трепанації черепа, але під час операції постраждалий упав у кому і невдовзі помер.
Десантника поховали 20 жовтня в Ємільчинському районі.
Житомир.info

У ЄГЕРЯ-КОРУПЦІОНЕРА КОНФІСКУЮТЬ МАЙЖЕ 4 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ, ЗАРОБЛЕНИХ НА ДЕРЕВИНІ
Завдяки принциповій позиції прокуратури Житомирщини, судом за корупційні дії притягнуто до відповідальності посадовця та прийнято рішення про конфіскацію майже 4 млн. грн. неправомірно одержаного ним доходу. Про це 20 жовтня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.
«Апеляційною інстанцією залишено у силі рішення щодо визнання винним єгеря державного лісогосподарського підприємства у скоєнні корупційного правопорушення, розгляд якого в суді забезпечено органами прокуратури. Таким чином, посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.172-4 КУпАП, накладено штраф у сумі 5100 грн. із конфіскацією одержаного ним від підприємницької діяльності доходу на суму 3,9 млн. грн.», — інформує прокуратура.
Прес-служба нагадує, що чоловік, обійнявши посаду єгеря державного підприємства з березня 2011 року (із 2007 року зареєстрований як підприємець), продовжив займатися підприємницькою діяльністю, пов’язаною з лісопильним виробництвом, посередництвом у торгівлі деревиною, оптовою торгівлею деревиною та будівельними матеріалами, у тому числі — і за кордон.
Протягом другого півріччя 2015-го та 1 кварталу поточного року, за інформацією фіскальної служби, від підприємницької діяльності посадовець одержав понад 3975600 грн. доходу, — наголошує прокуратура.
«Такими діями службова особа державної лісової охорони порушила вимоги п.1 ч.1 ст.25 Закону України «Про запобігання корупції». Позицію прокуратури області враховано апеляційним судом Житомирської області та рішення першої інстанції залишено у силі», — інформує прес-служба прокуратури.
Житомир.info