Хто зверху? Вирішиться у дербі в останньому турі

Хто зверху? Вирішиться у дербі в останньому турі

Цієї суботи, 29 жовтня, новоградських футбольних уболівальників чекає «вишенька на торті». В останньому турі відбудеться друге, але від того — не менш принципове, дербі. Господарем поля, відповідно до календаря, значитиметься «Звягель», який наразі двома очками поступається «Авангарду» в турнірній таблиці.


У передостанньому турі, ігри якого відбулися дощової суботи, 22 жовтня, новоградські футбольні колективи мірялися силами з коростенськими. Вийшло по-різному. «Авангард» спромігся розжитися трьома очками, здолавши на виїзді непоступливий «Мал» (1:0), а «Звягель» удома зазнав розгрому від СК «Коростень» — 0:3.
Що стосується самого матчу, то звягельчани поступилися СК «Коростень» цілком закономірно. Гості більше володіли ініціативою, попри дощ і вітряну погоду, намагалися комбінувати, а головне — били по воротах. Перший гол «Звягель» пропустив після розіграшу штрафного. Подача з лівого флангу завершилася точним ударом головою. Другий — наслідок помилки голкіпера господарів, який задалеко відійшов від лінії воріт, і, як часом таке трапляється, отримав удар «за комірець». Тож, зважаючи на перебіг подій, гру було фактично зроблено у першому таймі. У другій половині матчу коростенці довели рахунок до 3:0 і офіційно забезпечили собі чемпіонство (34 очки після 15 ігор).
Битва за срібло розгорнулася в Андрушівці. Тамтешня «Фортуна» приймала городницьке «Полісся» і поступилася з рахунком 0:1. Таким чином, городничани перед заключним туром, у якому вони не грають, випереджають «Фортуну» на 2 очки (27 очок, 16 ігор). Андрушівська команда може відвоювати собі підсумкову другу сходинку турнірної таблиці, якщо в останній грі сезону здолає СК «Коростень» на його полі. У будь-якому разі, саме ці три команди — цьогорічні призери чемпіонату Житомирської області.
Решті залишається боротися за престиж. ФК «Бердичів» (22 очки) прийме «Мал» (19 очок). Аутсайдер — олевське «Полісся» (7 очок) — гратиме вдома з житомирським «Поліссям» (18 очок). І, нарешті, визначать кращого в цьому сезоні «Звягель» (19 очок) і «Авангард» (21 очко).
Олег БРЮХАНОВ