Хроніка 45/2016

Хроніка 45/2016

ЗАТРИМАЛИ П’ЯТЬОХ ВОРКАУТИСТІВ, ЯКІ ПОГРАБУВАЛИ ЮВЕЛІРНУ КРАМНИЦЮ В НОВОГРАДІ
У Новограді-Волинському 26 жовтня працівники Управління карного розшуку та спецпідрозділу КОРД затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у розбійному нападі, вчиненому у середині серпня. Про це повідомила прес-служба поліції області.
\"Хроніка

«12 серпня, близько 11:00, до магазину з продажу ювелірних виробів, розташованого на одній із центральних вулиць Новограда-Волинського, увірвалися п’ятеро чоловіків у масках. Один із них погрожував пістолетом кільком відвідувачам та продавцям, інші у цей час трощили битами вітрини та викрадали прикраси. Розбивши чотири скляні вітрини та забравши звідти товар, нападники вискочили з крамниці, встрибнули в автомобіль, що їх чекав, та втекли», — йдеться у повідомленні.
На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Слідчі розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Сума завданих збитків становила понад 1 мільйон гривень.
\"Хроніка
У ході першочергових слідчо-розшукових дій поліцейські знайшли на прилеглих до місця події вулицях балаклави, рукавички та інший одяг, викинуті нападниками.
«Докази щодо причетності затриманих ми збирали буквально по крупицях. Незважаючи на те, що все сталося вдень, свідчень очевидців було замало. Утім, отримавши беззаперечні докази причетності, ми провели низку затримань жителів Новограда-Волинського», — розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Валерій Бондар.
Оперативники кримінальної поліції, спецпризначенці КОРДу та слідчі затримали п’ятьох молодиків, віком від 17 до 21 року. За місцем проживання у них вилучили низку речових доказів.
У ході досудового розслідування попередньо встановлено, що парубки познайомились, займаючись вуличним спортом — воркаутом. Напад на крамницю вирішили вчинити з метою збагачення. Для цього заздалегідь готувалися: приходили в магазин та роздивлялися, де знаходяться найбільш коштовні речі, підготували одяг та бити, подбали про транспорт із водієм тощо.
Нині триває подальше розслідування. Поліцейські проводять заходи щодо розшуку викраденого та перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів на території області. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч.4 ст.187 ККУ).
vgolos.zt.ua

У ЖИТОМИРІ ЗАТРИМАЛИ ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА ЗА ВЧИНЕННЯ ГРАБЕЖУ
До Житомирського відділу поліції звернувся із заявою про вчинення кримінального правопорушення 34-річний житомирянин. У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками поліції затримано за підозрою у вчиненні грабежу 23-річного мешканця міста Новограда-Волинського.
Подія сталася близько 05:00. Невідомий відібрав у 34-річного чоловіка мобільний телефон вартістю 2570 грн. Хлопець свою провину у скоєному злочині визнав, у нього вилучили телефон потерпілого. На даний час проводяться всі необхідні слідчі дії. Суд може позбавити волі грабіжника на строк від 4 до 6 років.
04141.com.ua

У НОВОГРАДІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВИВІЛЬНИЛИ З КВАРТИРНОГО ПОЛОНУ ЛІТНЮ ЖІНКУ, ЯКА ВТРАТИЛА СВІДОМІСТЬ
31 жовтня, о 19:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників, аби потрапити до квартири, де мешкає літня жінка. До місця виклику негайно виїхало відділення рятувальників у складі 4 чоловік 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини.
По їх прибуттю з’ясувалося, що квартира знаходиться на 8 поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. В оселі проживає жінка, 1951 р.н. Того дня провідати її прийшла донька з онуком. На тривалі дзвінки родичів у двері та на мобільний телефон бабуся не відповідала. Тож донька запідозрила, що з матір’ю щось трапилося, і викликала фахівців ДСНС.
Рятувальники за допомогою підручних засобів відчинили двері та потрапили всередину. На підлозі кухні вони виявили непритомну жінку. Негайно викликали «швидку допомогу» і почали самотужки приводити потерпілу до тями. До приїзду медиків їй покращало, тому від госпіталізації вона відмовилася.
Житомир Ньюс

ЗАВЕРШЕНО ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ЩОДО ТРЬОХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ-ХАБАРНИКІВ
Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України закінчила досудове розслідування щодо трьох працівників поліції, які вимагали хабарі та збували наркотики. Про це розповів військовий прокурор Антон Войтенко.
«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 ч.3 ст.368, ч.3 ст.307 КК України, до складу якої входили три поліцейські Житомирського ВП ГУНП у Житомирській області.
Так, зазначені особи у 2016 році здійснювали незаконний збут наркотичних речовин наркозалежним особам на території Житомирської області, після чого вимагали в останніх грошові кошти за непритягнення їх до кримінальної відповідальності», — розповів військовий прокурор Житомирського гарнізону.
Житомир.info

НА ТРАСІ «КИЇВ-ЧОП» ПАТРУЛЬНІ ЗУПИНИЛИ «LEXUS», ВОДІЙ ЯКОГО ПЕРЕВОЗИВ ЗБРОЮ
На трасі «Київ-Чоп», неподалік від пункту пропуску Кочерів, 28 жовтня житомирські патрульні зупинили автомобіль «Lexus RX300», в якому виявили гладкоствольну рушницю та пневматичний пістолет. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомляє патрульна поліція міста Житомира.
\"Хроніка
«Сьогодні, близько 16-ї години, патрулюючи ділянку траси «Київ-Чоп», неподалік пункту пропуску Кочерів, патрульні зупинили автомобіль «Lexus RX300» за порушення правил дорожнього руху. Водій не мав при собі жодних документів, що посвідчують особу, були відсутні також реєстраційний документ і посвідчення водія. Під час поверхневої перевірки в багажнику транспортного засобу патрульні виявили предмет, схожий на гладкоствольну рушницю. У дверцятах салону поліцейські помітили предмет, схожий на пневматичний пістолет. Водій надав дозвільні документи на першу одиницю зброї. Документи на право носіння і зберігання пневматичного пістолета водій при собі не мав», — йдеться у повідомленні.
\"Хроніка
При цьому в патрульній поліції зазначають, що, перевіривши пасажирів, вони встановили, що ті раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу.
«На водія поліцейські склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортом. Чоловіка патрульні доправили до Радомишльського райвідділу поліції. Інспектори вилучили пневматичний пістолет до моменту з’ясування наявності дозвільних документів», — уточнюють у патрульній поліції міста.
Житомир.info