ПРИМХИ ПОГОДИ КАРАТИСТІВ НЕ ЛЯКАЮТЬ

Плідно провели зимове міжсезоння новоград-волинські спортсмени, котрі займаються кіокушин-карате під керівництвом голови обласної федерації з цього виду спорту, тренера Олександра Гордієнка. Аби не гаяти вільний час, що виник через тривалу паузу між офіційними змаганнями, каратисти взяли участь у навчально-тренувальних зборах, до яких залучили не лише місцевих спортсменів, а й представників обласної федерації з інших міст Житомирщини.
Час проведення зборів співпав зі складними погодними умовами — тренування проходили тоді, коли Новоград-Волинський засипало снігом, а температура повітря понизилася до п’яти, а в окремі дні — й до десяти градусів морозу. Однак такі «дрібниці» спортсменів не злякали — навпаки, вони сприйняли ці умови як черговий шанс для загартовування. Протягом трьох днів, що минули в режимі триразових тренувань, каратисти здійснювали пробіжки на свіжому повітрі, нерідко — й босоніж по снігу. У спортивних залах Будинку офіцерів, третьої та сьомої школи відпрацьовували техніку й тактику ведення бою, опановували нові вправи.
Підсумком зборів, до яких загалом було залучено понад вісімдесят спортсменів різного віку, стала атестація на пояси вищої категорії. Склали іспити й підвищили свій спортивний статус близько шістдесяти каратистів.
А один із найтитулованіших новоград-волинських бійців кіокушин-карате Андрій Касянчук свою атестацію проходив у Києві, під час всеукраїнських зборів. Річ у тому, що Андрій претендував на коричневий пояс, а такий іспит приймають лише за підсумками зборів національного рівня. Провівши п’ять боїв та виконавши інші елементи, що вимагалися під час іспиту, Андрій Касянчук успішно був атестований на пояс коричневого кольору, що є останнім етапом на шляху до найвищого рівня — славнозвісного пояса чорного кольору.
Тренер Олександр Гордієнко залишився задоволеним підсумками цих навчально-тренувальних зборів. У планах — ще один етап цьогорічної зимової підготовки, котрий спортсмени сподіваються провести в Карпатах. Але перед цим візьмуть участь у відкритому чемпіонаті Житомирської області з кікбоксингу, що пройде вже у найближчий «уік-енд».
Олег БРЮХАНОВ