Хроніка 2/2017

Хроніка 2/2017

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НА ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛА ЖІНКА
Вранці 10 січня в житловому будинку в с.Красилівка Новоград-Волинського району під час пожежі загинула 43-річна жінка. Попередньо причиною займання житла стала необережність під час паління. Про це повідомляють на сайті управління ДСНС в Житомирській області.


«10 січня, о 06:07, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с.Красилівка Новоград-Волинського району. За вказаною адресою виїхали бійці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4-х чоловік. Ними встановлено, що вогнем повністю охоплений дерев’яний будинок площею 72 кв.м. До приїзду рятувальників сусіди розпочали гасіння будівлі підручними засобами.
О 06:48 пожежу вдалось локалізувати. Під час розбирання конструкцій, на ліжку в одній із житлових кімнат вогнеборці виявили тіло загиблої особи. Нею виявилася 43-річна співмешканка власника оселі.
Аби ліквідувати пожежу, бійцям ДСНС довелось декілька разів їздити по воду в сусіднє село. Об 11:30 пожежа ліквідована. За попередніми даними, займання сталося внаслідок необережності під час паління. Остаточна причина пожежі встановлюється фахівцями», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info
Фото прес-служби управління ДСНС в Житомирській області

ДВОХ ДІТЕЙ ГОСПІТАЛІЗУВАЛИ ПІСЛЯ ЗІТКНЕННЯ «PEUGEOT» І «LANOS»
На 156-му км траси «Київ-Чоп» 8 січня, о 14:00, сталося зіткнення автомобілів «Peugeot» і «Lanos». Внаслідок ДТП двоє неповнолітніх дітей отримали тілесні ушкодження у вигляді струсу мозку. Обох потерпілих госпіталізували до Житомирської дитячої обласної лікарні. Про це повідомила прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.
«Рухаючись в одній, правій, колії (ліва не була розчищена для руху авто), водій «Peugeot» не врахував дорожню обстановку, погодні умови, недотримався дистанції та здійснив зіткнення з «Lanos», що рухався попереду. Пасажирами «Lanos» були неповнолітні діти: 7-річна дівчинка і 13-річний хлопчик. За попередніми даними, вони отримали струс мозку. Обох постраждалих дітей госпіталізували до Житомирської дитячої обласної лікарні», — уточнила Діна Корчевна.
Житомир.info

ЧЕРЕЗ СЛИЗЬКУ ДОРОГУ ПОНАД 14 МАШИН ПОТРАПИЛИ В ДТП
Через слизьку дорогу, вранці 8 січня, більше 14 автомобілів потрапили в ДТП на одному кілометрі траси «Київ-Чоп». Про це повідомила прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.
«Сьогодні зранку на межі Житомирської і Київської областей на одному кілометрі автодороги «Київ-Чоп» сталася ДТП за участю понад 14 автотранспортних засобів. Потерпілих у ДТП немає», — сказала прес-офіцер, уточнивши, що причиною аварії могло стати слизьке дорожнє покриття.


Житомир.info
Фото патрульної поліції міста Житомира

УПРОДОВЖ НОВОРІЧНИХ ВИХІДНИХ СТАЛОСЯ 33 ПОЖЕЖІ
За новорічні вихідні вогнеборці Житомирщини ліквідували 33 пожежі. На жаль, зафіксовано і перших загиблих, серед яких — півторарічна дитина.
Трагедія сталася 1 січня в селі Добринь Хорошівського району. Там загорівся дерев’яний житловий будинок. Господиня оселі ввечері задрімала. Чоловіка її вдома не було. З нею в оселі були її малолітні діти, які грались у іншій кімнаті. Через деякий час мати спросоння відчула їдкий запах диму. З переляку вона одразу побігла шукати малечу. Дім швидко наповнювався димом, тому часу з’ясовувати, де ж сталося займання, просто не було. Жінці потрібно було якомога швидше відшукати дітей.
Знайшовши 3-річну доньку, перелякана мати побігла за допомогою до сусідів. Вони почали набирати номери служб екстреної допомоги, а в цей час жінка повернулася до будинку в пошуках свого молодшого сина. Їй швидко вдалося його знайти, але дорогоцінний час вже було втрачено. Півторарічний малюк вже неабияк надихався їдкого диму. На подвір’ї мати разом із сусідами намагалася допомогти малюку, але всі спроби виявилися марними. Медики, які прибули до місця надзвичайної події, констатували смерть дитини.
По прибуттю рятувальників дім вже повністю був охоплений полум’ям. Близько двох годин знадобилося для ліквідації пожежі. Причину пожежі встановлюють фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

НА МІСЦІ ПОЖЕЖІ ВИЯВЛЕНО ТІЛО ЧОЛОВІКА
3 січня, о 14:35, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, що розташований у м.Баранівка. Загоряння помітили сусіди, які й сповістили рятувальників. До місця виклику негайно виїхали вогнеборці 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі трьох чоловік.
По їх прибуттю в помешканні спостерігалось сильне задимлення, а з вікон ішов густий дим. Осередок займання вони виявили у житловій кімнаті — там горіло ліжко, біля якого знаходився електричний калорифер. На ліжку рятувальники знайшли власника оселі без ознак життя.
Силами бійців ДСНС, о 14:50, пожежу вдалося локалізувати, а вже о 15:15 — ліквідувати. Внаслідок пригоди вогнем знищено диван, 3 кв. м дерев’яної підлоги в кімнаті та пошкоджено двері. Ймовірна причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових нагрівальних приладів. Фахівці припускають, що зайнялася ковдра з ліжка при контакті з калорифером.
УДСНС України у Житомирській області

СБУ ЗАТРИМАЛА ІНФОРМАТОРА БОЙОВИКІВ
Інформатора одного з терористичних угруповань затримали співробітники Управління СБ України в Житомирській області у районі проведення антитерористичної операції.
Подільник бойовиків працював безпосередньо біля лінії зіткнення та передавав своїм кураторам інформацію про місця дислокації та переміщення українських підрозділів.
Оперативники Управління СБУ затримали зловмисника в одному з райцентрів Донеччини. Під час обшуку правоохоронці вилучили у нього доказові матеріали, що підтверджують його агентурну діяльність на користь НЗФ, а також зброю та боєприпаси.
Слідчі УСБУ провадять досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.
Прес-група УСБ України в Житомирській області

ПРОКУРАТУРА РОЗПОЧАЛА КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ЗА НЕПОДАННЯ ПОСАДОВЦЕМ ДЕКЛАРАЦІЇ
Прокуратурою Житомирської області розглянуто повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про факт неподання електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.
За результатами розгляду повідомлення, Коростишівською місцевою прокуратурою у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом неподання за 2015 рік завідувачем сектору відділу Держгеокадастру одного з районів Житомирської області щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за ст.366-1 КК України.
Установлено, що посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» і не подав у 2016 році щорічну декларацію за 2015 рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи електронного декларування.
Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Житомирської області.
За умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність та відповідне покарання: штраф від 2500 до 3500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Прес-служба прокуратури Житомирської області