Хроніка 33/2017

Хроніка 33/2017

ЗГОРІЛА АВТІВКА
Пожежа знищила автомобіль «Chevrolet Lacetti», що знаходився під металевим навісом господаря на вул.Чернишевського (навпроти медколеджу). Повідомлення про це надійшло до Служби порятунку «101» у п’ятницю, 11 серпня. Рятувальники виїхали на місце події та ліквідували горіння. Причини пожежі встановлюються.
Власна інформація

ЗА НЕСВОЄЧАСНЕ ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ОШТРАФОВАНО ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративного протоколу про вчинення колишнім головним інспектором районного сектору держслужби з надзвичайних ситуацій адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, йдеться про несвоєчасне подання без поважних причин декларації.
Установлено, що колишній головний інспектор Романівського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, звільнившись із посади, фактично подав декларацію 24.05.2017, у той час, коли граничний строк на її подання закінчився 30.04.2017.
Таким чином державний службовець порушив вимоги чинного законодавства щодо фінансового контролю у частині своєчасного подання декларації.
Постановою Романівського районного суду колишнього інспектора визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП та накладено штраф у розмірі 850 грн.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ВРЯТУВАЛИ МЕШКАНЦІВ ВІД АВАРІЙНИХ ДЕРЕВ
12 серпня Служба порятунку «101» Новограда-Волинського отримала повідомлення про те, що на вулиці дерево може впасти на перехожих та магазин, що знаходиться поруч, тож, задля уникнення небезпечної ситуації, потрібна допомога рятувальників.
Виїхавши на місце, бійці ДСНС з’ясували, що у житловому масиві дерево тріснуло та впало на інше. Обидві верби були зсередини гнилі та могли впасти на перехожих, у тому числі на дітей та магазин.
Рятувальники, використовуючи бензопили та драбину, зрізали дві верби та прибрали їх, щоб вони не заважали руху перехожих.
04141.com.ua

101 ІНФОРМУЄ
З початку року на території Новограда-Волинського та району сталося 82 пожежі, на яких загинули дві особи та одна особа травмована через необережне поводження з вогнем.
Аби убезпечити свою оселю від пожеж, дослухайтеся до порад з питань пожежної безпеки. Зокрема, не куріть в оселі, куріння у нетверезому стані — основна причина пожеж із трагічними наслідками; не залишайте дітей у домівках без нагляду дорослих; не вмикайте електричні прилади, що іскрять та перегріваються.
Новоград-Волинський МРВ УДСНС України у Житомирській області

РОЗПОЧАЛАСЬ ОПЕРАЦІЯ «МІГРАНТ»
З метою належної організації превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, насамперед іноземцями та особами без громадянства, на території м.Новоград-Волинський та району з 20 липня по 31 серпня проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».
Етнічна злочинність є одним із чинників, які впливають на її загострення. У ході профілактичних заходів правоохоронці та співробітники міграційної служби перевіряють місця значного скупчення іноземних громадян, а саме: ринки, готелі, залізничні вокзали, автостанції тощо. Усі порушники, в тому числі міграційного законодавства, будуть притягнуті до відповідальності, а при необ-хідності — видворені за межі нашої держави.
Мета даних профілактичних заходів — виявлення та припинення протиправних дій, скоєних, насамперед, іноземцями та особами без громадянства.
Шановні громадяни! Ваша інформація може бути дуже корисною і сприяти розкриттю злочинів.
О.ВОВЧЕНКО, т.в.о. заступника начальника, майор поліції

РОЗШУКАЛИ ЧОТИРЬОХ ЗНИКЛИХ ДІТЕЙ
Повідомлення про зникнення хлопчиків, найстаршим з яких — по 10, а найменшому — 5 років, надійшло до Бердичівського відділу поліції після опівночі 14 серпня. Уже на світанку поліцейські розшукали дітей на соняшниковому полі поблизу села та повернули батькам.
За словами 40-річної заявниці, жительки с.Житинців, її 10-річний син та троє дітей її племінниці, 10-ти, 8-ми та 5-ти років, не повернулись додому. Самостійно розшукати дітей батьки не змогли.

На місце події негайно прибули працівники слідчо-оперативної групи та підрозділу превентивної діяльності Бердичівського відділу поліції. За словами батьків, хлопчики і раніше мандрували у сусідні села або могли допізна загратися на вулиці, але завжди самостійно повертались додому. Зателефонували до поліції.
Відтак правоохоронці створили кілька груп, які розшукували дітей у селі та у сусідніх населених пунктах, оглядали закинуті будівлі, обстежували береги водойм та поля. Пошукова операція тривала до ранку. Аж на світанку одна з пошукових груп поліцейських виявила хлопчаків, які спали на соняшниковому полі. Правоохоронці одразу доставили дітлахів додому, там їх напоїли теплим чаєм та нагодували. На щастя, вони почувалися задовільно.
Як з’ясувалося, хлопці дійсно дісталися пішки до сусіднього села, там гралися з однолітками. Згодом полем знову пішли додому, але дорога та розваги зайняли забагато часу. Зрозумівши, що вже запізно, побоюючись покарання від батьків, дітлахи вирішили заночувати у полі серед соняхів. Нині хлопці почуваються добре. Кажуть, що більше так не чинитимуть.
— Поліцейські поспілкувалися з батьками щодо приділення більшої уваги дітям та нагляду за ними, недопущення їх самостійних подорожей, — повідомила начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. — Разом з тим про такий випадок будуть сповіщені і соціальні служби, адже родинам не завадить їх супровід. Поліцейські закликають батьків не залишати дітей без нагляду, відповідально ставитися до організації дозвілля та дбати про їх безпеку.
ЗАТРИМАЛИ ЩЕ ОДНОГО УЧАСНИКА КОНФЛІКТУ У ПУЛИНАХ
12 серпня оперативники Управління карного розшуку ГУНП затримали третього із чотирьох учасників нападу на підприємця у Пулинах, що стався напередодні. Нагадуємо, тоді через конфлікт між приїжджими молодиками та чоловіком, останній був госпіталізований, а один із нападників отримав смертельні ножові поранення.
17-річного підозрюваного затримали у м.Коростень, де парубок проживає.
Незважаючи на юний вік, молодик уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі — за розбійний напад.
Нині хлопець затриманий відповідно до ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Транспортний засіб «Chevrolet Aveo», на якому пересувались нападники, було виявлено у Хорошівському районі.
Нині у рамках досудового розслідування призначено його відповідне експертне дослідження.
Попередня кваліфікація подій — ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження тривають пошуки ще одного учасника конфлікту — 37-річного жителя м.Коростень. Також правоохоронці проводять необхідні слідчі дії для об’єктивного встановлення усіх обставин.
04141.com.ua