Хроніка 1/2018

Хроніка 1/2018

НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП» ПІДРІЗАЛИ ЧОЛОВІКА
Громадянина, котрий, ймовірно, завдав ножове поранення, затримали патрульні. 30 грудня 2017 року, о 19 годині, поліція отримала повідомлення, що на 127-му кілометрі автотраси «Київ — Чоп» злочинець вдарив ножем чоловіка у шию.


На місце виклику прибули патрульні та знайшли чоловіка, на якого вказали свідки події. Правоохоронці затримали нападника, який агресивно себе поводив. Потерпілий потребував медичної допомоги. На місце події викликали швидку допомогу.
При огляді місця події було виявлено ніж зі слідами крові, який слідчий вилучив. Триває з’ясування всіх обставин події. Незважаючи на отримане поранення, життю постраждалого нічого не загрожує.
У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ВЕЛОКРАДІЯ
31 грудня працівники Новоград-Волинського відділу поліції швидко встановили особу молодика, який поцупив чужий двоколісник. Велосипед повернуто власникові.
До Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 27-річний житель райцентру із повідомленням про крадіжку його велосипеда. За словами заявника, він залишив двоколісник без нагляду біля магазину, а сам пішов за покупками.
Працівники підрозділу швидкого реагування патрульної поліції встановили, що до крадіжки причетний 19-річний, раніше судимий, місцевий житель. Свою вину молодик визнав. Викрадений велосипед у нього вилучено.
ЗВЯГЕЛЬЧАНИ ПІСЛЯ НОВОРІЧНИХ СВЯТ ПОЗБУЛИСЯ ДЕСЯТКІВ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Не для всіх мешканців міста Новограда-Волинського та району 2018 рік розпочався вдало. Деякі його мешканці в одну мить втратили тяжкою працею нажите майно.
У Новорічну ніч злодій через пластикове вікно балкону проник до приміщення квартири у центрі міста, де у господарів викрав золоті вироби та гроші на понад 160 тис. грн. Не погидувався й алкоголем, що зберігався у квартирі, мабуть, поспішав відзначити Новий рік та «успішно» виконану роботу.
Так, мешканка с.Нова Романівка позбулася вартісного смартфона та золотих виробів. Злодій вдерся до її оселі, розбивши скло.
А на «Дружбі» у Новограді-Волинському злочинець обікрав оселю чоловіка, забравши звідти тринадцять тисяч гривень.
У НОВОГРАДІ ПІД КОЛЕСА АВТОМОБІЛЯ ПОТРАПИВ ПІШОХІД
Під час дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав травми та був доставлений до лікарні. Поліція розпочала досудове розслідування.
За наявною інформацією, 2 січня 2018 року, о 18 годині 40 хвилин, водій легковика «Renault Logan», мешканець Новограда-Волинського, вчинив наїзд на пішохода, 25-річного молодого чоловіка, який перебігав проїжджу частину поза межами пішохідного переходу.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохода було травмовано та доставлено для надання медичної допомоги до лікарні.
Причини та обставин події з’ясовуються.
В АВТОБУСІ МІЖНАРОДНОГО СПОЛУЧЕННЯ НЕАДЕКВАТНИЙ ПАСАЖИР ПОГРОЖУВАВ ПІДІРВАТИ ПАСАЖИРІВ
Уночі 2 січня поліцейські отримали повідомлення про те, що автобус міжнародного сполучення здійснив вимушену зупинку. В ході виїзду на місце виклику було встановлено, що один із пасажирів перебуває у стані алкогольного сп’яніння та неадекватно себе поводить, чіпляючись до інших та погрожуючи предметом, зовні схожим на гранату. Молодика було затримано, а загрозливу забавку, що виявилась муляжем, вилучено.

Автобус зупинився близько 01 години 50 хвилин на 182-му кілометрі автотраси «Київ — Чоп», біля с.Молодіжне Пулинського району, через агресивні дії пасажира.
На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Пулинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції.
Пізніше було встановлено, що хлопець сів у Львові та їхав до Києва. Через деякий час почав чіплятися до пасажирів та водіїв. Вони намагалися заспокоїти молодого чоловіка, але той почав погрожувати підірвати автобус, керманич був вимушений зупинити транспортний засіб та випустив пасажирів із салону з метою безпеки.
Правоохоронці затримали агресивного пасажира. Він виявився 21-річним мешканцем Києва.
У хулігана в ході освідування зафіксували стан сп’яніння — 1,7 проміле, та вилучили предмет, який виявився муляжем гранати «РГД-5».
БІЛЯ МАРТИНІВКИ В РЕЙСОВОМУ АВТОБУСІ ЗАГОРІЛОСЯ КОЛЕСО
Вдень у суботу, 30 грудня, біля села Мартинівка під час руху загорілося колесо в рейсовому пасажирському автобусі «Житомир — Березники».
Пасажири, відчувши дим у салоні автобуса, повідомили про це водію. Після зупинки стало зрозуміло, що дим йшов від заднього колеса.

Полум’я вдалося загасити лише за допомогою води, оскільки вогнегасник не працював.
ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА НАРКОТИКИ У ЖИТЕЛЯ РАЙОНУ
28 грудня поліцейські виявили згорток із рослинною масою у 26-річного мешканця с.Сусли. За попередніми даними, чоловік зберігав наркотичний засіб.
Слідчий вилучив виявлене та направив на експертне дослідження.
На даний час триває подальше з’ясування обставин подій у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
ЗБИВ ЖІНКУ НА «ЗЕБРІ»
У Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждав пішохід.
Так, 28 грудня, близько 18 години 30 хвилин, водій, керуючи автомобілем «OPEL KADETT», здійснюючи маневр повороту праворуч із вулиці Ніколаєва на вулицю Шевченка у місті Новограді-Волинському, на регульованому пішохідному переході, скоїв наїзд на пішохода — жінку, 1981 року народження, яка перебігала пішохідний перехід справа наліво відносно напрямку руху автомобіля на зелене світло світлофора.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала травми та була доставлена до травматологічного відділення у Новограді-Волинському.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ СІЛЬСЬКОГО ЗЛОДІЯ
Із території домоволодіння 61-річної мешканки Новоград-Волинського району було викрадено майно та домашню птицю. Поліцейські розшукали чоловіка, причетного до злодіяння.
Заява про кримінальне правопорушення надійшла до поліції 27 грудня. На місці події поліцейські з’ясували, що зловмисник, скориставшись відсутністю жительки с.Майстрів, відчинив двері сараю та викрав звідти велосипед, механічний точильний верстат, металевий візок та 6 курей.
Відтак поліцейські розпочали перевірку обставин події та встановлення особи, причетної до правопорушення. З місця події було вилучено низку речових доказів.
Уже за добу правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетний 28-річний місцевий житель. Його розшукали, чоловік у скоєному зізнався.
ДТП ЗІ СМЕРТЕЛЬНИМИ НАСЛІДКАМИ НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП»
ДТП сталась 27 грудня, близько 6 години 15 хвилин, на 170-му кілометрі автодороги «Київ — Чоп».
За наявними даними, мешканець Львівської області, керуючи автомобілем «Mitsubishi L 200», не зміг впоратися з кермом, вилетів із дороги у кювет, де авто перекинулося.
Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій японського позашляховика отримав травми та був шпиталізований до лікарні. Чоловік, який був на пасажирському сидінні, загинув.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України, в рамках якого і будуть встановлені усі обставини смертельної ДТП.
За матеріалами 04141.com.ua

12 БОЄПРИПАСІВ ЧАСІВ МИНУЛИХ ВІЙН ВІДКОПАЛИ ШУКАЧІ МЕТАЛУ
29 грудня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила вибухонебезпечні предмети, виявлені поблизу с.Гранітне Малинського району.
Чоловіки проходили лісом і побачили, що на поверхні землі лежать підозрілі металеві предмети. Ймовірно, їх відкопали місцеві шукачі металу та залишили на місці. Селяни припустили, що це військові боєприпаси. Про що вони і сповістили за номером: «101».
Фахівці ДСНС ідентифікували знахідки як 8 артилерійських снарядів калібром 45 мм, 1 артснаряд калібром 152 мм та 3 мінометні міни калібром 76 мм.
УДСНС України у Житомирській області

ЧОЛОВІК, НАМАГАЮЧИСЬ ВИНЕСТИ ДОКУМЕНТИ ІЗ ПАЛАЮЧОЇ ОСЕЛІ, ЗАГИНУВ НА ПОЖЕЖІ
1 січня, о 05:03, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с.Клочеве Коростенського району. Про це рятувальників сповістив сусід, який проживає неподалік.
Напередодні до господаря оселі приїхав зустрічати Новий рік його син. Увечері вони натопили грубу і після святкування лягли спати. Вранці батько розбудив сина, повідомивши, що в будинку сталася пожежа. Уся оселя була наповнена димом. Вони встигли залишити помешкання, і син побіг за допомогою до сусідів. Однак господар житла повернувся, вирішивши винести з будинку ще документи та цінності. Вибратися з пожежі він вже не зміг.
По прибуттю вогнеборців до місця виклику дім був повністю охоплений полум’ям. Провівши розвідку всередині оселі, вони виявили на підлозі біля вікна в кімнаті тіло господаря, 1957 року народження.
Силами бійців ДСНС о 05:50 пожежу локалізовано, а о 09:40 — ліквідовано.
УДСНС України у Житомирській області