ІЗ БЕРЕГІВ АЗОВА — З НАГОРОДАМИ

Успішним виявився виїзд юних борців Новограда-Волинського й району на чергові змагання з вільної боротьби. 12-14 березня у місті Маріуполі (Донецька область) пройшов ХІ щорічний міжнародний турнір серед юнаків і дівчат на призи ВАТ «ММК імені Ілліча» на честь дворазового чемпіона світу Михайла Харачури. До участі запросили спортсменів 1992 року народження і молодших.
За інформацією, отриманою від одного із тренерів новоград-волинської команди Олександра Гуцана, який супроводжував юних борців на змагання, турнір пройшов на високому спортивному рівні. Як і в попередні роки, окрім українців, серед учасників були росіяни й білоруси, які традиційно сильні в цьому виді спорту.
Підсумки виступу команди з Новограда-Волинського — 5 медалей. Переможцями у своїх категоріях стали Олена Мірзоєва і Максим Перегонцев (обоє — вихованці тренера О.Гуцана). Вигравши поєдинки за третє місце, або, як кажуть, втішні фінали, не залишилися без нагород Ігор Шевчук (тренер О.Гуцан), Катерина Титаренко і Віта Блиндюк (тренер С.Мельник). Ще троє спортсменів на цьому турнірі у призери, на жаль, не потрапили.
Втім, спочивати на лаврах переможцям і впадати в розпач переможеним немає коли. Вже на 27-29 березня заплановано проведення змагань із вільної боротьби в рамках літніх юнацьких ігор Житомирщини, в яких візьмуть участь спортсмени даних вікових груп. Місце проведення турніру — Новоград-Волинський. Тож, борцям випаде чергова слушна нагода продемонструвати свої найкращі спортивні якості на очах власних уболівальників та тренерського штабу.
За фінансову підтримку при організації поїздки на турнір до Маріуполя місцеві тренери й спортсмени висловлюють вдячність відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Новоград-Волинської райдержадміністрації.
Олег БРЮХАНОВ