Із початку вторгнення внаслідок ракетних ударів в області загинули 37 осіб

Із початку вторгнення внаслідок ракетних ударів в області загинули 37 осіб

Із початку російського вторгнення в нашу державу на території Житомирської області відбулося 95 ракетно-бомбових обстрілів, внаслідок чого загинули 37 осіб, травмовані 100 людей, врятовано — 22.

Пошкоджено 1808 будівель. Сюди входять як житлові будинки, школи, медичні заклади, так й інші об’єкти інфраструктури. Нещодавно ворог знову завдав масованого обстрілу по Житомирщині. Такого ще не було…

Численні випадки загибелі людей, зокрема, останні обстріли Кременчука, Миколаєва, Одеси та інших українських міст ще раз переконують у тому, що для ворога немає значення, куди стріляти — у дитячий садок чи по військовому об’єкту. Йому не важливі наші життя та життя наших дітей!

Об’єкти критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я, місця з масовим перебуванням людей і житлові будинки так само є ціллю для держави-терориста, про що свідчить статистика.

Тому вкотре нагадуємо громадськості про необхідність дослухатися до порад, які рятують життя. Щоразу, коли лунає сигнал повітряної тривоги, закликаємо вас:

— ретельно вивчити локації сховищ, найближчих до вашого дому, місця роботи чи на шляху вашого руху;

— якщо у вас немає можливості дістатися укриття, то пам’ятайте правило «двох стін»;

— і головне — ніколи не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!

Як би не було важко і фізично, і психологічно, ми мусимо вистояти. А для цього кожен із нас має бути максимально змобілізованим та дисциплінованим. Бережіть своє життя та життя рідних!

Інформація ГУ ДСНС України в Житомирській області