Сесія міської ради —  під прапором Євросоюзу

Сесія міської ради — під прапором Євросоюзу

21 липня у великій залі Будинку рад відбулося пленарне засідання двадцять другої сесії Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання.

Прапор Європейського Союзу — у сесійній залі Будинку рад

У ході пленарного засідання у сесійну залу Будинку рад урочисто внесено прапор Європейського Союзу. Це стало символічним свідченням єдності та солідарності Новоград-Волинської громади з європейським вибором усього українського народу.

Героїчний опір українців російському агресору засвідчив їх відданість демократичним цінностям та свободі, і 23 червня 2022 року Україна офіційно отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. З нагоди цієї знакової події до зали засідань українського Парламенту було урочисто внесено прапор ЄС, який зайняв чільне місце поряд з українським стягом. Тому, на знак підтримки історичного моменту у відносинах України та ЄС, прапор ЄС встановлено і в залі засідань Будинку рад.

Під час сесії депутати долучилися до символічного підняття прапору Європейського Союзу на флагштоку біля Будинку рад — над усією Новоград-Волинською громадою.

Бюджетні питання

Внесено зміни до бюджету міської територіальної громади на 2022 рік, які направлені на вирішення важливих проблемних питань, зокрема, цивільного захисту, підтримки ЗСУ та територіальної оборони, добровольчих формувань, охорони здоров’я тощо. Серед іншого виділено кошти на:

— поточний ремонт споруд подвійного призначення (укриття) — 2,2 млн грн;

— матеріальну допомогу членам добровольчих формувань — 1 млн грн;

— заходи з територіальної оборони — 2 млн грн;

— придбання дизельного генератора для КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» — 800 тис. грн;

— придбання паливно-мастильних матеріалів та спецобладнання для Новоград-Волинського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області — 336,5 тис. грн;

— субвенція на підтримку ЗСУ — 300 тис. грн.

Нагороджено почесними відзнаками

Рішенням Новоград-Волинської міської ради звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського» присвоєно:

— Гончаруку Віктору Васильовичу (посмертно) — громадському діячу, депутату Новоград-Волинської районної ради, патріоту міста — за мужність і самовідданість під час виконання військового обов’язку при захисті Вітчизни;

— Співаку Ярославу Михайловичу — пенсіонеру, ветерану військової і державної служби, члену громадської організації «Постраждалі Чорнобиля» Новоград-Волинської об’єднаної територіальної громади — за плідну громадську діяльність, проявлені мужність та відвагу під час виконання службових обов’язків при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну участь у житті Новоград-Волинської міської територіальної громади.

Відзнакою орден «Звягель» нагороджено:

— Залужного Валерія Федоровича — генерала, Головнокомандувача Збройними Силами України — за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане слу-
жіння українському наро-
дові;

— Павлюка Олександра Олексійовича — генерал-лейтенанта Збройних Сил України, командувача Об’єднаних Сил України — за особистий внесок у зміцнення обороноздатності української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку при захисті Вітчизни;

— Павловського Станіслава Миколайовича — пенсіонера, художника-різьбяра по дереву — за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, досягнуті успіхи і особистий внесок у вшанування пам’яті видатної поетеси Лесі Українки.

* * *


Прийнято рішення про забезпечення безпеки працівників управління праці та соціального захисту населення та Центру надання адміністративних послуг міської ради. Погоджено їх переміщення на період дії воєнного стану в будівлю за адресою:
вул. Шевченка, 20, де буде забезпечено функціонування ЦНАПу у форматі «Прозорий офіс».

Відкладено прийняття рішення про утворення наглядової ради КТП Новоград-Волинської міської ради «Міський ринок». На наступній сесії заплановано заслухати звіт керівника про фінансово-господарську діяльність комунально-торгівельного підприємства та результати проведеного аудиту.

За матеріалами міської ради