З 1 вересня юр. особи й підприємці платитимуть за воду більше?

З 1 вересня юр. особи й підприємці платитимуть за воду більше?

12 серпня відбулася робоча нарада щодо встановлення тарифів на комунальні послуги, що надають комунальні підприємства.

Прийнято рішення про внесення на розгляд виконавчого комітету міської ради питання щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для комунального підприємства «Наталівська сільська рада», — повідомляє управління житлово-комунального господарства та екології Новоград-Волинської міської ради.

Тариф для населення становитиме 26,70 грн/куб. м (централізоване водопостачання) та 15,30 грн/куб. м (централізоване водовідведення).

Для населення нарахування здійснюватиметься через 10 днів після припинення чи скасування військового стану. А юридичні особи сплачуватимуть за отримані послуги, згідно з економічно обгрунтованим розрахунком.

Також опрацьовано звернення комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» щодо нарахування юридичним особам усіх форм власності, фізичним особам-підприємцям за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, відповідно до економічно обгрунтованого тарифу.

Пропонується здійснювати нарахування з 1 вересня 2022 року за наступним тарифом:

— 24,34 грн/куб. м — централізоване водопостачання;

— 35,10 грн куб. м — централізоване водовідведення.

Остаточні рішення з цих питань ухвалюватиме виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради.

За матеріалами управління ЖКГ міської ради