Стадіонний паркан дочекався малюнків, але не ремонту

Стадіонний паркан дочекався малюнків, але не ремонту

У межах відзначення Дня Державного Прапора та 31-ї річниці Незалежності України в Новограді-Волинському пройшла мистецька загальноміська акція «Україна на долоні».

До символічного розпису в синьо-жовтих кольорах паркану на стадіоні «Авангард» (зі сторони вул. Житомирської) змогли долучитися усі охочі. Головний задум — продемонструвати свою любов до рідної країни, показати, що вона — єдина, передати патріотичний дух жителям громади. Організатори — управління культури і туризму міської ради та Школа мистецтв. Про це йдеться на сайті міської ради.

Ідея справді цікава, і втілення — душевне. Утім новоград-волинці по-різному оцінили акцію, адже паркан «Авангарду» — занедбаний, і вже роками навколо нього точаться розмови про необхідність заміни. Ось деякі з коментарів:

«Помалювали і на цьому закінчилася патріотичність. А паркан, як стояв у жахливому вигляді, так і стоїть!»

«Дуже гарно, флешмоб чудовий, малюють усі прекрасно. Згуртованість і творчість! Але огорожу можна було побілити хоча б вапном».

«Дуже гарна акція! Молодці!»

«А весь паркан побілити — вапна не вистачило? Зверху гарні малюнки, а вниз страшно глянути…»

«При всій повазі до людей, які витратили свій час і намагалися прикрасити місто, творчість на старому паркані — жахливе поєднання.... Нещасний паркан увесь розсипається, і таке враження, що й тримається тільки за рахунок патріотичності... Шкода тих фарб».

Юлія КЛИМЧУК