Шанс для місцевих: хто з вихованців ПФК «Звягель» заявлений на Другу лігу чемпіонату України

Шанс для місцевих: хто з вихованців ПФК «Звягель» заявлений на Другу лігу чемпіонату України


Із самого початку створення першого в Новограді-Волинському професійного футбольного клубу «Звягель» його президент Дмитро Костюк акцентував увагу на обов’язковому залученні до складу якнайбільшої кількості місцевих футболістів. І ось результат — крім чотирнадцяти новачків команди, ще четверо тутешніх футболістів заявлені на Другу лігу чемпіонату України, — повідомляють у клубі.





Двоє з місцевих гравців уже встигли дебютувати в історичному першому матчі «Звягеля» на професійному рівні. Це добре знайомі місцевій публіці — 21-річний Олександр Лавренюк та 20-річний Ярослав Ващенко. Ці вихованці ДЮКФП Новограда-Волинського вже протягом п’яти років захищали кольори команди в аматорських змаганнях та гідно представили рідне місто у першому турі Другої ліги — в матчі проти миколаївського «Васта» (0:0).
Разом із тим, свій шанс отримують і їхні молодші колеги. Днями до заявки ПФК «Звягель» долучилися ще двоє гравців — 17-річний Богдан Бондаренко та 16-річний голкіпер Микола Федюкевич. Останній — ще один вихованець місцевого футболу та ДЮКФП, а Бондаренко представляв інші міста Житомирщини — Чуднів та Коростень. Утім, минулого року вже встиг пограти за «Звягель» у футзальній лізі, а протягом останніх тижнів тренувався разом із командою Руслана Скидана та Валерія Блізніченка.
Клуб також працює з гравцями, які знайомі місцевій публіці, та мають відношення до Житомирщини. Досвідчений Валерій Скидан — вихованець місцевого футболу, котрий після довгих років професійної та закордонної кар’єри повернувся до рідного Новограда-Волинського. Капітан команди в першому матчі — Денис Червінський — також уже двічі до цього виступав за «Звягель», грав у Городниці та Коростені. Захисник Євгеній Кузнєцов свого часу стояв біля витоків відродженого житомирського «Полісся».
Клуб продовжує роботу над залученням місцевих вихованців до заявки «Звягеля» у Другій лізі. Тож, надалі ми можемо почути й нові прізвища, які представлятимуть Новоград-Волинський в українському професійному футболі.
За матеріалами ПФК «Звягель»









Ярослав Ващенко




Олександр Лавренюк




Микола Федюкевич




Богдан Бондаренко