До 1 жовтня через Новоград-Волинський курсуватиме потяг «До перемоги»

До 1 жовтня через Новоград-Волинський курсуватиме потяг «До перемоги»

Йдеться про розфарбований склад потягу №45/46 сполученням «Харків — Ужгород». Одразу заспокоїмо: після 1 жовтня цей популярний маршрут не зникне, лише розмальовані вагони можуть перевести на інший напрямок. Про це інформує «Суспільне Харків». Днями саме з Харкова у перший рейс відправився потяг «До перемоги».

Кожний із семи вагонів потяга «До перемоги» розмальований у яскраві кольори. Він вже курсував із Запоріжжя до Львова, з Києва до Ужгорода, а тепер їздить за маршрутом «Харків — Ужгород».

Заступник директора пасажирської компанії «Укрзалізниця» Олександр Шевченко розповідає «Суспільному Харків»: «Для нас, для залізничників — символічно, що потяг йтиме звідси, тому що саме з Харкова був чи не основний евакуаційний маршрут із першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації до України. І звідси одночасно, в один день, мали їхати до 16-20 тисяч людей».

Кожен із вагонів, які розмалювали художники, присвячений одній із тимчасово окупованих українських територій: «Це — наш меседж українцям на цих територіях: ці території не забуті, ми добре, прекрасно пам’ятаємо про звитяги українців, які досі на цих територіях, і ми обов’язково туди повернемося. Ми вже чекаємо, коли кожен із цих вагонів поїде до свого пункту призначення — до Донецька, до Маріуполя, до Сімферополя і так далі».

Ідея створення належить агенції «Гресь Тодорчук» — «Разом з Укрзалізницею». Втілювали це сім українських художників, які протягом майже двох тижнів у різних локаціях розписували ці вагони, і першим рейсом його відправили з Києва до Ужгорода, — розповів Олександр Шевченко.

Попередньо, потяг «До перемоги» на маршруті «Харків — Ужгород» курсуватиме до 1 жовтня, далі його можуть перемістити на інший маршрут, — додає «Суспільне Харків».

Якими потягами можна наразі скористатися в Новограді?

Нагадаємо, із 26 червня «Укрзалізниця» відновила пасажирське сполучення через Новоград-Волинський.

Зокрема, курсує потяг №97/98 «Київ-Ковель». Відправлення з Новограда в напрямку Ковеля — о 01:24, у напрямку Києва — о 02:12.

«Стефанія експрес» — №43/44 «Київ — Івано-Франківськ» — на Франківськ (на Львів) відправляється — о 23:39, на Київ — о 05:39.

№45/46 «Ужгород-Харків» (маршрут через Полтаву): у напрямку Харкова відправлення з Новограда — о 22:55, на Ужгород (на Львів) — о 02:10.

Відповідно до інформації на сайті «Укрзалізниці», всі поїзди курсують щоденно в обох напрямках.

Також є приміське сполучення: дві пари щоденних електричок «Коростень — Шепетівка» і тричі на тиждень — дизель «Новоград-Волинський — Житомир».
Нагадуємо, у зв’язку з воєнним станом, у розкладі можливі раптові зміни. Тому, плануючи поїздку, деталі дізнавайтеся в касі вокзалу.

\"До

\"До

Олег БРЮХАНОВ
Фото «Суспільне Харків»