Матір із донькою затримали грабіжника, який кинувся на них із ножем

Матір із донькою затримали грабіжника, який кинувся на них із ножем


Поліцейські Житомирщини відзначили сміливих бердичівлянок за рішуче затримання причетного до розбою.
Подія трапилася 22 вересня у Бердичеві.





Матір із донькою застали у своїй квартирі незнайомця, який накинуся на них із ножем. Жінки не розгубилися, молодша з них самотужки знешкодила нападника. Сміливиці тримали його до приїзду поліцейського наряду і передали в руки правоохоронців.
Близько опівдня до поліції зателефонувала жителька райцентру і повідомила, що у під’їзді своєї 5-поверхівки вони з матір’ю утримують небезпечного чоловіка. Для з’ясування обставин на місце спочатку прибули патрульні поліцейські сектору реагування Бердичівського райвідділу, а згодом — і слідчо-оперативна група.
Заявниці, мати і донька, які мешкають у будинку, передали правоохоронцям самотужки затриманого чоловіка. За словами жінок, їх не було вдома близько пів години. Коли ж повернулися і мати спробувала відімкнути вхідні двері, виявилося, що вони замкнені зсередини. З оселі господині почули сторонній шум і чийсь полохливий тупіт. Раптом двері розчахнулися і просто на жінок з їх квартири вибіг непроханий гість, який погрожував застосуванням до них ножа.
Відважні бердичівлянки не розгубилися. Молодша з них вибила з рук нападника гострий предмет, разом із матір’ю поклали його на підлогу на сходинковому майданчику і знерухомили до приїзду поліцейських.
— Затриманим таким чином виявився 59-річний уродженець кавказького регіону, нині житель Житомира. Раніше він неодноразово судимий за крадіжки. Востаннє з місць позбавлення волі звільнився у травні цього року. З’ясовано, що до помешкання бердичівлянок він потрапив, підібравши ключ до вхідних дверей, сподіваючись, вочевидь, винести цінні речі, — повідомив т.в.о. начальника Бердичівського райвідділу Сергій Рудницький.
Нині чоловік під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 187 (Розбій) КК України. У межах досудового розслідування поліцейські перевіряють чоловіка на причетність до інших правопорушень.
Тим часом 23 вересня у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини керівники відзначили сміливу бердичівлянку за допомогу поліції в затриманні правопорушника Подякою ГУНП.
Пані Людмила зізналась, що знайома з азами самозахисту, це і стало в нагоді в небезпечній ситуації. Каже, на її місці, певно, так вчинив би кожен, хто застав у своїй оселі незнайомця.
— Сміливість, відчайдушність і рішучість українців у справі захисту їм належного — наша сильна національна риса. Дякуємо вам за реальну допомогу поліцейським! — зазначив т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор, вручаючи заохочення бердичівлянці.
Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини