ПФК «Звягель» зазнав першої поразки

ПФК «Звягель» зазнав першої поразки


Звягельчани вдало стартували в професійному футболі, набравши чотири очки в двох перших іграх. Нічию на виїзді із миколаївським «Вастом» (0:0) і домашню розгромну перемогу над «Кременем-2» (4:0) керівництво команди і вболівальники сприйняли винятково позитивно. До того ж, «Звягель» в обох матчах зберіг власні ворота недоторканими.





У межах четвертого туру «Звягель» грав із лідером Другої ліги — «Нивою» з Бузови, що на Київщині. «Нива» досі не втрачала жодного очка, здобувши три перемоги з трьох із загальною різницею забитих/пропущених — 8:2.
Попри статус фаворита, «Нива» з перших хвилин не заволоділа ігровою перевагою. Більше того, саме «Звягель» розгорнув свою першу атаку вже на 38-ій секунді. Але замість перспективного прострілу в карний майданчик господарі заробили кутовий.





Гра й далі тривала на зустрічних курсах. Хоча за небезпечними моментами попереду були гості. Вони двічі реально загрожували взяттям воріт «Звягеля». Спочатку після «обрізки» в захисті отримали шанс із виходом віч-на-віч (відмінно зіграв голкіпер, парирувавши перший удар і заблокувавши добивання), а тоді «Ниві» вдався небезпечний удар головою після стандарту — м’яч полетів вище поперечини.
«Звягель» теж мав шанс відзначитися. Серію рикошетів поблизу воріт суперника можна й треба було завершувати влучним ударом, але звягельчани із цим зволікали, тож, удар зрештою було заблоковано.





…Єдиний гол у матчі стався на 3-ій хвилині другого тайму, обірвавши стартову «суху» серію «Звягеля» в професійному футболі, що тривала два матчі й трохи більше тайму — понад 225 хвилин чистого ігрового часу (не рахуючи компенсованих до кожного тайму хвилин). «Нива» розіграла багатоходову комбінацію, наслідком якої став удар упритул практично в порожній кут воріт — 0:1.
Здобувши перевагу, гості одразу не поспішили зачинитися в захисті. Намагалися подвоїти успіх. Звягельчани ж деякий час приходили до тями. І лише під завісу гри щільніше перейшли на половину поля суперника. Однак надто мало (й переважно без проблем для гостьового голкіпера) били по воротах, щоб ці удари матеріалізувалися бодай у один гол.





Рефері компенсував до другого тайму всього дві хвилини. ПФК «Звягель» спробував влаштувати фінальний штурм, але «Нива» уміло збивала ці намагання. Певно, не дарма команда очолює турнірну таблицю (тепер набравши вже 12 очок із 12 можливих), і, як кажуть у футбольних колах, має завдання стати переможцем Другої ліги й підвищитися в класі.





У наступному турі, що запланований на 1 жовтня, «Звягель» гратиме на виїзді з командою «Нива» (Вінниця). За підсумками трьох турів вінницька команда двічі зіграла внічию й один раз поступилася.
Олег БРЮХАНОВ