Впровадження нової форми організації навчального часу триває

Триместри у школі в 2018-2019 р.р. — це відносно нова, досить мало звична нашим дітям форма організації навчального часу. На відміну від звичайної, при такій системі час навчання розподіляється рівномірно, тобто, ділиться на рівні частини, і проміжки між навчанням і відпочинком практично однакові.
На думку фахівців, така організація навчального процесу допомагає правильно розподілити навантаження на школярів, не викликаючи перевтому навіть в учнів початкової школи.
У триместровій системі навчання всього шість навчальних періодів-триместрів і шість періодів відпочинку — канікул. Тривалість кожного триместру — п’ять або шість тижнів, тривалість канікул — тиждень, виняток становлять двотижневі новорічні та тримісячні літні канікули.
Міністерство освіти і науки України залишає за закладами освіти право визначати форму організації навчального часу самостійно, а також систему навчання — четвертну або триместрову. Таким чином дає можливість учням та їх батькам вибирати, як саме вони хочуть вчитися — з розподілом навантаження по чвертях або триместрах.
Орієнтуючись на практику 2017-2018 навчального року щодо організації навчання за триместровою системою, у закладах загальної середньої освіти міста протягом березня-квітня 2018 року було проведено опитування педагогів, учнів та їх батьків. За результатами, триместрову систему схвалили 92% опитаних.
За такою ж системою працюють заклади освіти і в інших регіонах України, зокрема, м.Бердичів Житомирської області, м.Київ та інші.
Управління освіти і науки міської ради