ПФК «Звягель» у результативному матчі переміг запорізький «Металург-2»

ПФК «Звягель» у результативному матчі переміг запорізький «Металург-2»


У межах 6-го туру Другої ліги чемпіонату України з футболу ПФК «Звягель» на домашньому стадіоні «Авангард» приймав «Металург-2» із Запоріжжя.





Обидві команди підійшли до гри після низки поразок. Нагадаємо, у попередньому турі «Звягель-2» поступився у гостях вінницькій «Ниві» — 2:3. А тижнем раніше — програв удома лідеру — «Ниві» (Бузова, Київська область) із рахунком 0:1.









«Металург-2», основне завдання якого — готувати футболістів для основної професійної команди, у попередніх матчах лише раз зіграв унічию, решту — програв. Попри низку поразок, молода команда із Запоріжжя виглядає доволі зіграною, вміє «тримати удар» і бореться за результат, що й показала гра в Новограді. До речі, в складі її тренерського штабу працює Ілля Близнюк, відомий уболівальникам зі стажем виступами за «Дніпро», трішки — за «Динамо», низку інших українських клубів, і навіть має в активі два матчі за збірну України.





Перші хвилин сорок матчу здавалося, що ПФК «Звягель», як кажуть, «не помітить» суперника й здобуде три очки без проблем. Після стартового сумбуру в грі обох команд, ігрова перевага перейшла до господарів. Уже на 11-ій хвилині «Звягель» повів у рахунку. Атака правим флангом завершилася прострілом у карний майданчик із рикошетом об гравця «Металурга-2». Воротар гостей м’яч упіймав, але, вочевидь, у польоті м’яч таки вийшов за лінію. Про що просигналізувала помічниця арбітра.





Навіс із кута поля, скидка на дальню стійку, яку Валерій Скидан замкнув ударом головою — 1:0.









Звягельчани продовжили контроль поєдинку. Невдовзі Андрій Фесенко з тієї ж таки кутової позначки ледве не закрутив «сухий лист» — м’яч відскочив від поперечини. (Для тих, хто не надто розуміється в футбольній термінології, але все ж читає ці рядки: «сухий лист» — це коли подача з кутового настільки закручена, що м’яч влітає у ворота, не торкнувшись нікого з гравців. Такі удари вдавалися Валерію Лобановському.)





Надалі ПФК «Звягель» змарнував ще декілька нагод, щоб закріпити перевагу (зокрема, й удар після виходу віч-на-віч Артура Ващишина, який заблокував голкіпер гостей), але… пропустив гол «у роздягальню». «Металург-2» в заключні хвилин п’ять першого тайму почав вибиратися в атаки, звягельчани занервували й отримали гол ударом із меж карного майданчика — 1:1.





Після перерви довго чекати голів не довелося. Вже на 3-ій хвилині другого тайму подачу з кутового (знову на дальній стійці) влучно завершив Артур Ващишин — 2:1.





Невдовзі Максим Авер’янов розкішним ударом після пасу з лівого флангу зробив рахунок 3:1. І, здавалося, що матч для господарів надалі складатиметься спокійно.





Утім, у середині другого тайму нападник «Металурга-2» несподівано отримав розкішний «подарунок» від звягельського захисту, вийшов на ударну позицію і знову скоротив відставання в рахунку до мінімуму — 3:2.





Грати ще залишалося пів тайму. Гості відчайдушно намагалися уникнути поразки, проводили масовані атаки й створювали гольові моменти. На щастя для звягельчан (які відповідали контрнаступами), удари «металургів» були поспішними й неточними.





Отже, ПФК «Звягель» здобув другу перемогу в професійному футболі. У п’яти матчах — 7 очок, різниця забитих/пропущених — 9:6. Наразі це — шосте місце в турнірній таблиці, проте ще не всі матчі туру відбулися.





У наступному турі, що запланований на 16 жовтня, ПФК «Звягель» зустрінеться з командою «Рубікон». Хоча матч мав би бути виїзним, однак, за попередньою інформацією, відбудеться в Новограді, на прохання «Рубікона».
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора