ПФК «Звягель», граючи тайм у більшості, розгромив «Рубікон»

ПФК «Звягель», граючи тайм у більшості, розгромив «Рубікон»


У матчі 7-го туру Другої ліги чемпіонату України з футболу «Звягель» на домашньому стадіоні «Авангард» грав проти київського «Рубікону».
Відповідно до календаря, цей матч мав би бути виїзним для «Звягеля», проте його провели в Новограді-Волинському на прохання столичної команди.





Перед звітним туром ПФК «Звягель» посідав шосте місце в турнірній таблиці, маючи 7 очок. «Рубікон» перебував на передостанньому, дев’ятому, місці з чотирма очками.





Нагадаємо, в попередньому турі ПФК «Звягель» також удома не без труднощів здобув перемогу над «Металургом-2» (Запоріжжя) — 3:2. Сьогоднішні гості (номінальні господарі) гру 6-го туру в базовий день пропускали й проведуть її пізніше.





Перший тайм пройшов з незначною перевагою «Звягеля». Хоча «Рубікон» теж здійснював вилазки в атаку. Гольових моментів обидві команди створили мало, тому — закономірні нулі на табло.





У самісінькому дебюті другої 45-хвилинки «Рубікон» залишився в меншості. Другу жовту картку, яка перетворилася на червону, отримав гравець на лівому фланзі півзахисту за зрив атаки.





Опинившись у більшості, ПФК «Звягель» заволодів тотальною ігровою перевагою. Усі три голи звягельчани забили з меж карного майданчика, розігруючи комбінації «до вірного».





«Рубікон» лише одного разу суттєво потривожив ударом воротаря «Звягеля», але цей момент не вплинув ні на перебіг гри, ні на результат — 3:0, упевнена перемога звягельчан. І є перший хет-трик! Артур Ващищин тричі відзначився результативними ударами, в період із 50-ї по 76-ту хвилину.





Відзначимо, що «Рубікон» записав до свого пасиву ще одну червону картку. Її отримав представник команди, який, перебуваючи на трибуні, поводився неадекватно й постійно ображав лайкою арбітра.





Після цієї перемоги, що стала вже третьою в сезоні, ПФК «Звягель» має десять очок (3 перемоги, нічия, 2 поразки) при загальній різниці забитих/пропущених — 12:6. І хоча це знову ж таки поточне шосте місце в турнірній таблиці, проте — зовсім з іншими перспективами. Адже команди, які посідають друге, третє й четверте місця, мають лише на одне (!) очко більше. Тим цікавішим виглядатиме наступний тур (заплановано на 22 жовтня), в якому ПФК «Звягель» удома прийматиме команду «Хуст», котра в семи іграх набрала 11 очок і нині розташувалася на третьому місці.
Олег БРЮХАНОВ