ПФК «Звягель» втратив перемогу на останній хвилині основного часу

ПФК «Звягель» втратив перемогу на останній хвилині основного часу


У межах восьмого туру Другої ліги чемпіонату України з футболу ПФК «Звягель» на стадіоні «Авангард» приймав команду «Хуст» із однойменного міста, що на Закарпатті.





У попередніх двох турах звягельчани здобули дві перемоги, й, хоча перебували на шостому місці турнірної таблиці, проте від другої сходинки їх відділяло лише два очки.





«Хуст» випереджав ПФК «Звягель» на одне очко, розташувавшись на п’ятому місці. В попередній ігровий день «Хуст» удома розгромив (5:1) команду «Васт», грою з якою звягельчани дебютували в професійному футболі. Тоді, нагадаємо, ПФК «Звягель» і «Васт» завершили матч нульовою нічиєю, що було розцінено керівництвом новоградського клубу, як успішний старт.









Звітна гра пройшла в боротьбі, часто з порушеннями правил. Роботи додалося клубним лікарям, яких регулярно запрошували на поле для надання гравцям першої допомоги. Арбітр вгамовував пристрасті, що подекуди були не спортивного характеру, жовтими картками. Одного разу йому довелося дістати з кишені й червону картку — вилучення вже у другому звягельському матчі поспіль заробив представник команди-суперника, який надто емоційно реагував на рішення арбітра й вдавався до словесних погроз.





ПФК «Звягель» у першому таймі загрожував воротам суперника переважно після кутових. Звягельчани загалом надають перевагу фланговим навісним подачам у карний майданчик. Так, ударна 5-хвилинка із низки поспіль кутових під завісу першого тайму могла завершуватися голом, проте три небезпечні нагоди було змарновано.





Гол відбувся, певною мірою, несподівано. Хоча від того він не став менш важливим. Господарі здобули право на штрафний із лівого флангу. Навісну подачу в карний майданчик виконав капітан Денис Червінський. Подачу нікому не вдалося замкнути, проте м’яч підступно для воротаря гостей ударився перед ним об газон, чим дезорієнтував, і вскочив у ворота — 1:0, за хвилину до свистка на перерву.





На другу половину гри гості вийшли більш умотивованими. «Хуст» вперто заволодів ініціативою, ПФК «Звягель» оборонявся, постійно граючи під пресингом. В одному з епізодів, коли гравець закарпатців вийшов віч-на-віч із голкіпером, випередивши у швидкості звягельських захисників, ситуацію врятував воротар.





Був і в звягельчан свій схожий момент, щоб закріпити перевагу. Вадим Лучка у боротьбі із захисниками «Хуста» виходив на ударну позицію, але надто довго зволікав із ударом, тож м’яч вибили на кутовий.





А на останній хвилині основного часу гості рахунок зрівняли. Їм вдалося розіграти комбінацію, що завершилася ударом із близької відстані.





У компенсовані до другого тайму три хвилини вже ПФК «Звягель» пішов у наступ, створивши дві гольові нагоди в одному моменті. Але спочатку оборона «Хуста» завадила виконати удар із карного майданчика, а постріл із-за його меж другим темпом атаки прийшовся вище воріт.





Отже, 1:1. ПФК «Звягель» у семи матчах тепер має 11 очок (3 перемоги, 2 нічиї, 2 поразки) при загальній різниці забитих/пропущених — 13:7. Звягельчани залишилися на шостому місці. Однак команди нагорі турнірної таблиці розташувалися дуже щільно — дистанція до другого місця складає три очки. Щоправда, не всі матчі туру наразі відбулися, щоб можна було об’єктивно аналізувати ситуацію.





У 9-му турі, базовий день якого заплановано на 30 жовтня, ПФК «Звягель» зіграє в гостях із командою «Чайка» (Київська область). «Чайка», до слова, перебуває в лідируючій групі.
Олег БРЮХАНОВ