«Хотіла гукнути на допомогу, але не змогла, бо затисло груди…»

«Хотіла гукнути на допомогу, але не змогла, бо затисло груди…»

ПІД ЧАС БУРЕВІЮ 24 ВЕРЕСНЯ УЛАМКАМИ ПОКРІВЛІ ТРАВМОВАНО ЖІНКУ
Наразі потерпіла перебуває на лікуванні у травматологічному відділенні Новоград-Волинського міськрайТМО із діагнозом: закрита черепно-мозкова травма та забій грудної клітини.
Жінка зазнала травм на тротуарі, що перед торговим центром, на розі вулиць Шевченка і Пушкіна. Шквальний вітер, пориви якого місцями досягали 28 м/с, зірвав покрівлю із приміщення торгового центру. Її шматки впали на тротуар і привалили жінку. Як розповіли «Звягелю» очевидці події, потерпілу невдовзі забрала «швидка». А на місце події викликали підрозділ МНС. Рятувальники, борючись із вітром, намагалися закріпити решту покрівельного матеріалу, який розлітався навсібіч.
26 вересня «Звягель» поспілкувався із травмованою під час буревію жінкою. «Вийшла з «четвірки», йшла до банкомату. Аж раптом зірвався вітер, із даху полетіли уламки. Думаю, хоч би мене не зачепили… І тут мене накрив шматок жерсті, звалив із ніг, притис груди. Впала поруч із «уголками» — ще трішки і, можливо, не було б мене… Хотіла гукнути на допомогу, але затисло груди, забракло повітря, потемніло в очах… Коли опритомніла, то вже наді мною схилилися люди, прибула «швидка». Одразу після надання першої медичної допомоги стало краще, а зараз знову дуже болить голова і в грудях», — розповіла постраждала про події, які змусили її лягти на лікарняне ліжко.
Попри те, що отримала травми в громадському місці, внаслідок падіння уламків даху, жінка не збирається ні до кого позиватися: «Претензій ні до кого не маю. Хіба ж вони хотіли, щоб таке сталося».
Стихія, яка раптово, після відносно погожого ранку, обрушилася на Новоград, завдала збитків приватному і комунальному майну. Як повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради, із посиланням на управління житлово-комунального господарства, на території міста Новограда-Волинського повалено близько двох десятків дерев. Пошкоджені лінії електропередач та зламано дві бетонні опори.
У мікрорайоні «Болгарбуд», внаслідок падіння дерева, пошкоджено автомобіль місцевого жителя. Поламані дерева пошкодили пам’ятники на території кладовища по вул.Чехова.
«Деякі з повалених дерев перекрили проїзд автомобільного транспорту, проте, зусиллями комунальних підприємств, перешкоди на проїжджій частині було усунено протягом 30 хв.», — інформує міська рада.
Зафіксовано також випадки пошкодження будинків приватного сектору та ліній електропередач.
«Основні пошкодження — поламані дерева, гілля на проводах повітряних ліній, пошкодження ізоляторів, обриви шлейфів. Для ліквідації наслідків негоди енергокомпанія у терміновому порядку задіяла співробітників РЕМ, на території яких сталися відключення», — сповістили 25 вересня у прес-службі АТ «Житомиробленерго».
На території Новоград-Волинського району були пошкоджені: 1 лінія 10 кВ, 2 ділянки ліній 10 кВ, 27 трансформаторних підстанцій 10/0,4 кВ, 11 населених пунктів тимчасово залишилися без електропостачання (Наталівка, Чижівка, Суховоля, Варварівка, Поліянівка, Кожушки, Колодянка, Тернівка, Велика Горбаша, Дідовичі та Кам’яний Майдан).
У міській раді нагадують, що, при виявленні обривів електричних проводів чи інших пошкоджень в електричних мережах, необхідно негайно попередити всіх про небезпеку та терміново повідомити у диспетчерську службу району електричних мереж за тел.: 5-34-14 або у місцеві органи влади чи МНС за номером: 101.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з соцмереж