Рятувальники Житомирщини відвідали колег-вогнеборців Польщі — налагодження комунікації

Рятувальники Житомирщини відвідали колег-вогнеборців Польщі — налагодження комунікації


Рятувальники Житомирщини відвідали колег-вогнеборців Польщі. До надзвичайників також долучилися житомирські волонтери, які з початку війни активно співпрацюють із підрозділами Головного управління ДСНС в області. Розпочався захід із м. Островіте Куявско-Поморського воєводства, де відбувся концерт-подяки українського гурту «Барвінок» польському народові, під час якого представники делегації мали змогу подякувати керівнику та громаді за активну допомогу в евакуації родин рятувальників на початку війни та надання гуманітарної допомоги.





Окремим питанням, що цікавило рятувальників Житомирщини, була ініціатива польського суспільства щодо розвитку та функціонування таких об’єднань як добровільні пожежні команди. Для ознайомлення з роботою добровольців-вогнеборців українські рятувальники відвідали п’ять таких підрозділів, що на території Куявсько-Поморського та Мазовецького воєводств, ознайомилися з побудованим ними алгоритмом реагування на надзвичайні події, матеріально-технічним забезпеченням та зустрілися із заступниками керівництва Добровільної пожежної охорони Польщі. За результатами було напрацьовано подальший план спільних дій щодо впровадження зазначеного досвіду Республіки Польщі на території нашої держави.





Також представники української делегації здійснили візит до м. Гдиня, що на півночі Польщі, з метою налагодження комунікації між рятувальними структурами, адже в червні цього року саме Житомир та Гдиня стали містами-побратимами.





Під час зустрічі рятувальники ознайомилися зі структурою державної пожежної охорони м. Гдиня, організацією Національної системи порятунку та пожежогасіння, ознайомилися з європейською системою інформування населення через засоби масової інформації та інші джерела, а також, як побудований польськими вогнеборцями процес навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності тощо.





Крім того, обговорювався досвід співпраці польських колег із міжнародними благодійними організаціями, шляхи встановлення взаємовигідного співробітництва між сторонами у сфері пожежно-рятувальної справи, а також надання необхідної в умовах військового стану гуманітарної допомоги українському народові.





Продовжився захід у м. Люблін, де делегація відвідала Центр Світової Солідарності та БО «Центр волонтерства» з питань продовження програм гуманітарної підтримки. По завершенню півторатижневого візиту представники України взяли участь у двох прямих ефірах на польському радіо, де обговорили реалії сьогодення України.





ГУ ДСНС України у Житомирській області