Пункти «Електрозабезпечення і тепла» діятимуть лише в разі ОГОЛОШЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

Пункти «Електрозабезпечення і тепла» діятимуть лише в разі ОГОЛОШЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

У минулому номері «Звягеля» ми розмістили інформацію Новоград-Волинської міської ради про те, що в місті створено пункти «Електрозабезпечення і тепла». Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, — інформувала офіційна сторінка міської ради.

Місцями розташування шести таких пунктів комісія ТЕБ та НС визначила навчальні заклади громади, розташовані в різних мікрорайонах. Зокрема:

1) Ліцей №1 імені Лесі Українки — вул. Родини Косачів, 5;

2) Ліцей №4 — вул. Київська, 46;

3) Ліцей №11 — вул. Співдружності, 3/8;

4) Гімназія №5 — вул. Івана Франка, 30;

5) Гімназія №7 — вул. Житомирська, 124;

6) Гімназія №9 — вул. Гоголя, 9.

«Це зумовлено необхідністю вжити превентивних заходів, у зв’язку з частими ракетними та авіаційними обстрілами території України, знищенням російськими терористами цивільної критичної інфраструктури та наближенням зимового періоду.

Основним призначенням цих пунктів буде забезпечити підзарядку гаджетів та короткостроковий обігрів на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електроенергії в місті більше однієї доби», — йшлося в інформації міської ради.

Але одразу після виходу газети, на минулому тижні, до нас звернулися окремі директори зазначених навчальних закладів і зауважили, що «рішення тільки на папері». Мовляв, анонсованих генераторів у школах немає, пального теж.

Газета «Звягель» звернулася за коментарем до міської ради.

Як пояснив начальник відділу цивільного захисту міської ради Андрій Хромушин, такі пункти розпочнуть роботу лише у випадку оголошення в місті (громаді) надзвичайної ситуації. Тобто, в тому випадку, якщо буде відсутнє електропостачання більше однієї доби, і надзвичайна ситуація буде оголошена розпорядженням міського голови.

Також він додав, що проводяться підготовчі роботи, пункти облаштовані, проведено навчання.

Що процес справді почав рухатися, «Звягелю» підтвердили в одному з навчальних закладів, де дійсно днями побували спеціалісти, визначено місце розташування відповідного обладнання, тривають подальші роботи. Наразі це — найсвіжіша інформація, отримана в день відправки газети в друк.

Нагадаємо, що рішенням комісії ТЕБ та НС на базі КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» буде створено пункт «Матері і дитини», яким можуть скористатися батьки з дітьми віком до одного року для здійснення гігієнічних заходів на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електроенергії в місті більше однієї доби. Підкреслимо, що цей пункт діятиме теж у тому випадку, коли надзвичайна ситуація буде оголошена офіційно, розпорядженням міського голови.

Олег БРЮХАНОВ