Змагання важкоатлетів до Дня ЗСУ: у спортзалі ДЮСШ піднято рекордну вагу

Змагання важкоатлетів до Дня ЗСУ: у спортзалі ДЮСШ піднято рекордну вагу


6 грудня в спортзалі дитячо-юнацької спортивної школи імені В.П. Єрмакова відбувся відкритий турнір із важкої атлетики, присвячений Дню Збройних Сил України.





Турнір проходив із дотриманням всіх безпекових умов, під загальним керівництвом управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту. Безпосередньою організацією займалися керівництво та тренерсько-викладацький колектив ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова.





За призові місця боролися вихованці місцевої ДЮСШ, а також спортсмени з Яруня, Першотравенська, Понінки та Харківського спортивного коледжу. Серед них — чемпіони, призери та рекордсмени України серед юнаків та юніорів, чемпіони, призери та рекордсмени Європи та світу серед юнаків та юніорів. Загалом — 53 учасники, із них: 30 — хлопців та 23 — дівчат.





Змагання проходили в різних вагових категоріях із виконанням вправ «ривок» та «поштовх». Переможців визначали за сумою двоборства.





Наші спортсмени показали високі результати, здобувши медалі та виконавши спортивні розряди.





Це — Анна Кравець, Анастасія Болкун, Ірина Комиш, Аліна Рафальська, Аріна Іваніщак, Олександр Ковальчук, Вадим Ковальчук, Влад Заруба, Микита Огороднійчук, Юрій Мельник, Іван Горіховський.





Рекордну вагу в стінах цього спортивного залу підняв наш прославлений земляк, вихованець Новоград-Волинської ДЮСШ, майстер спорту України, чемпіон світу серед юніорів, призер чемпіонатів Європи серед юнаків та юніорів, багаторазовий чемпіон та рекордсмен чемпіонатів України — Олег Ніколаєнко. За сумою двоборства йому підкорилися 300 кг.





Оргкомітет висловлює подяку в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Анастасії Нєпші, директору ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова Дмитру Пісоцькому, тренеру-викладачу з важкої атлетики Катерині Мединцевій та командуванню в/ч А7306.





Змагання проводилися з метою підвищення рівня спортивної майстерності, виявлення перспективних спортсменів та команд для участі в обласних та Всеукраїнських змаганнях, піднесення рівня патріотичного виховання молоді, пропаганди здорового способу життя.





Валерій ПОСТІЖЕНКО, президент Федерації важкої атлетики Житомирської області