Сушили речі біля печі: на пожежі загинули двоє людей

Сушили речі біля печі: на пожежі загинули двоє людей


19 грудня, о 16:12, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Городське Коростишівської громади Житомирського району. Про це рятувальників сповістила продавчиня магазину, коли побачила дим, що йшов з-під даху оселі.





На момент прибуття вогнеборців утримувалося ще більше задимлення. Аби потрапити всередину, рятувальникам довелося застосовувати апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. В одній із кімнат на підлозі вони виявили загиблого 52-річного сина власника будинку, який, напевно, намагався врятуватися. В іншій — його загиблого батька, який був інвалідом.





Осередок загоряння був у кімнаті, де знаходилася піч. Там горіли речі домашнього вжитку та утримувався густий дим. Упродовж години бійці ДСНС ліквідували пожежу. Вогонь устиг знищити оздоблення та окремі речі домашнього вжитку в кімнаті. Подальшого розповсюдження полум’я вони не допустили.





Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 5 чоловік особового складу на пожежному авто. Попередньо встановлено, що причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Згідно з оглядом місця події фахівцями, господарі могли сушити речі біля печі, що й призвело до займання.





ГУ ДСНС України у Житомирській області