Заборонено використання піротехніки під час воєнного стану

Заборонено використання піротехніки під час воєнного стану


27 грудня прийнято рішення виконкому міської ради № 605 "Про заборону продажу та використання піротехнічних засобів на території Звягельської міської територіальної громади". Рішення передбачає обмеження реалізації та використання піротехнічних засобів (феєрверків, бенгальських вогнів, петард тощо) у період воєнного стану. На офіційній сторінці у ФБ про це повідомив відділ економічного планування та підприємницької діяльності міської ради.



Заборона реалізації та використання піротехніки стосується фізичних та юридичних осіб. Зокрема, суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства, громадського харчування, розважальних закладів, об’єктів соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.



Відповідно до статті 195-6 КУпАП, передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Санкцією статті передбачено накладення штрафу від 595 до 1020 грн із конфіскацією піротехнічних засобів.